Propunere USR la Cercetare: specialist în resurse umane. S-a ocupat de contul FB al partidului

DE Petre Bădică | Actualizat: 18.10.2021 - 11:35
Propunere USR la Cercetare: specialist în resurse umane. S-a ocupat de contul FB al partidului / FB

Monica Berescu este propunerea USR pentru postul de ministru al cercetării. Ea s-a ocupat de comunicarea filialei PLUS a partidului. Nicio inițiativă legislativă pe care a depus-o în Parlament nu are ca obiect cercetarea sau digitalizarea.

SHARE

Partidul condus de Dacian Cioloș prezintă, azi, în Parlament un guvern monocolor format doar din reprezentanți ai USR.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre guvernul propus de Dacian Cioloș: Șanse ZERO să treacă prin Parlament

Biroul Național al USR și Comitetul Politic al partidului au agreat, duminică, lista de miniștri și forma finală a programului de guvernare. Luni, acestea vor fi depuse în Parlament de premierul desemnat Dacian Cioloș. Componența este AICI.

La ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a fost nominalizată Monica Berescu. Berescu are și mai puține legături cu cercetarea decât a avut Ciprian Teleman.

Despre Teleman, Newsweek România a scris că a făcut consultanță de busines.

Citește și: Cip, ministrul cercetării care oferă experiențe memorabile, ține la glume și nu te domină

A urmărit indicatorii de performanță

Deputat de Iași, Berescu se prezintă astfel: „Sunt preşedintele PLUS Iaşi, a 3-a filială ca mărime din ţară şi din 18 ianuarie 2020 sunt membru al BN PLUS, cu responsabilităţi pe partea de organizare internă”.

Are 34 de ani și a terminat facultatea de drept. Deține un Master în Managementul şi Dezvoltarea Resurselor Umane.

A fost „team manager” și „operation manager” la Capgemini unde „am gestionat o echipă de suport IT formată din 42 de persoane şi am fost responsabila de 3 clienţi, asigurându-mă de performanţa echipei şi a atingerii obiectivelor contractuale prin respectarea KPI-urilor si a SLA-urilor”, potrivit cv-ului de pe cdep.ro

Unde KPI = Indicatorii de Performanță

SLA (Service Level Agreement) = Indicator nivel de serviciu.

Capgemini Services România, subsidiara locală a grupului francez, este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa globală de servicii de outsourcing şi de consultanţă de business şi în tehnologie.

După o scurtă perioadă ca brand manager, se dedică, de la vârsta de 31 de ani politicii.

Este „Comunicator 100RO Iași” (Platforma de Idei a lui Cioloș). În aceast rol „am contribuit la dezvoltarea echipei şi a organizaţiei în cadrul oraşului prin promovarea evenimentelor RO100 Iaşi şi gestionarea contului de social media şi a relaţiei cu presa” (în anul 2018).

Devine responsabil comunicare GIJ Iași PLUS (decembrie 2018 - iunie 2019).

„În această ipostază am menţinut contactul între membrii GIJ, membrii PLUS Iaşi şi echipa de la Bucureşti. Am fost responsabilă de gestionarea conturilor de social media, de comunicarea internă şi externă pentru structurile judeţului Iaşi”.

În Parlament a avut alte preocupări

Monica Berescu a semnat ori a depus 29 de inițiative legislative.

Unele sunt onorabile și necesare. Spre exemplu: „Propunere legislativă privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989”, „Proiect de Lege privind facilitarea accesului la educaţie a tinerelor din medii defavorizate şi sprijinirea unor persoane fără adăpost prin acordarea unui stimulent financiar pentru procurarea de produse de igienă” sau „Propunere legislativă pentru protejarea românilor şi întreprinderilor româneşti de creşterile de preţuri la energie electrică şi gaze naturale”.

Niciuna nu are de-a face cu domeniul cercetării și inovării pe care ar trebui să îl administreze ca ministru. Face parte din Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor a Camerei Deputaților.

Nimic din cv-ul doamnei Berescu nu o îndreptățește să pretindă și să fie validată pentru funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării. Administrarea conturilor de social media este un „skill” pe care îl poate dobândi la un nivel bun și un elev. Greu de înțeles decizia USR care are printre simpatizanți cercetători și profesori universitari de calitate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te