Profesoara care a luat mită ca să transfere un elev la o școală bună scria în „Revista educației”

DE Petre Bădică | Actualizat: 30.03.2022 - 18:54
Profesoara care a luat mită ca să transfere un elev la o școală bună scria în „Revista educației” / edupedu

O profesoară, care a fost și inspector școlar, a recunoscut că a primit 5.000 de euro pentru a transfera un elev la o școală mai bună. Profesoara scrie în „Revista Educației” Edict care apare de două decenii.

SHARE

Ce acuzații îi aduce DNA. Pe care profesoara le și recunoaște

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatei CABRANCEA IULIA - CRISTINA, la data faptei inspector școlar pentru învățământ primar în cadrul Inspectoratului Județean Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: În perioada august – septembrie 2021, inculpata Cabrancea Iulia Cristina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit prin intermediar, de la părintele unui elev, suma de 5.000 de euro.

Citește și: FOTO Locuitorii din Mariupol se roagă să plouă ca să aibă apă și vânează porumbei pentru mâncare

Banii respectivi ar fi fost primiți pentru ca inculpata, în calitate de inspector școlar pentru învățământ primar în cadrul Inspectoratului Județean Constanța, să obțină transferarea în mod nelegal a elevului de la o școală gimnazială la un colegiul național (ambele unități școlare fiind în municipiul Constanța), aspect care s-a și materializat ulterior. În prezența avocatului, inculpata a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv: - 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat.

Citește și: Un soldat rus s-a îmbătat și s-a dus în tabăra ucrainenilor. Când s-a trezit, tancurile lor explodau

Dosarul de urmărire penală privind-o pe inculpată împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Constanța.

Profesoara care a luat mită ca să transfere un elev la o școală bună scria în „Revista educației”

Iulia-Cristina Cabrancea apare printre autorii „EDICT – Revista educației” (ISSN 1582 – 909X) este o revistă internațională, care acceptă pentru publicare articole în domeniul educației și formării, în limbile română, engleză și franceză. Revista EDICT apare din octombrie 2001. Detalii AICI

 

Ea figurează cu două articole care se numesc ”Motivația” și „România - Noi forme ale agresivității în mediul școlar”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te