Primarul din Galați a premiat cei 13 elevi cu media 10 la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

DE Bianca Iosef | Actualizat: 27.10.2022 - 17:59
Premieră- Foto: FACEBOOK

Cei 13 elevi care au obţinut medii de 10 anul acesta la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat au fost premiaţi, joi, de către primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, în debutul Şedinţei Consiliului Local, informează Biroul de presă al instituţiei.

SHARE

Potrivit sursei citate, cei 13 elevi de 10, trei la Evaluarea Naţională şi zece la Bacalaureat, au primit buchete de flori, diplome şi suma de 2.000 de lei fiecare.

"Avem copii inteligenţi la Galaţi, cu rezultate extraordinare care ne fac mândri şi care merită toată aprecierea. Sunt sigur că vom mai auzi numele lor pentru că am convingerea că vor face performanţă în domeniile pe care le vor îmbrăţişa. Ţin să îi felicit public atât pe aceşti copii minunaţi, cât şi pe profesorii care i-au pregătit, pe părinţi şi pe toţi cei care îi susţin", a declarat Ionuţ Pucheanu.

Citește și: Mihai Daraban: În 2022, Indagra înregistrează un grad de internaționalizare de 29%

Pe de altă parte, un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Galaţi a vizat premierea elevilor din învăţământul preuniversitar de stat din municipiul Galaţi care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele naţionale şi internaţionale, precum şi a cadrelor didactice care i-au pregătit, pentru anul şcolar 2021-2022.

Citește și: Apreciat cântăreț, decedat. Boală incurabilă confundată cu oboseala din concerte. S-a tratat târziu

Astfel, la olimpiadele internaţionale este vorba despre: premiul I - 6.000 de lei, premiul II - 3.900 de lei, premiul III - 3.630 de lei, iar premiul special şi menţiune - 2.640 de lei.

La olimpiadele naţionale: premiul I - 2.200 de lei, premiul II - 1.540 de lei, premiul III - 1.100, iar menţiune - 660 de lei.

Elevii care au obţinut performanţe la olimpiade, la discipline diferite, vor fi premiaţi pentru fiecare performanţă în parte.

Cadrele didactice care au îndrumat mai mulţi elevi premiaţi la olimpiadele naţionale şi internaţionale vor primi un singur premiu, în bani, egal cu valoarea premiului primit de către elevul care a obţinut cea mai bună performanţă.

Mai mult, în şedinţa Consiliului Local s-a aprobat şi un proiect de hotărâre privind cuantumul şi numărul de burse care se acordă elevilor în acest an şcolar.

Astfel, s-a prevăzut acordarea următoarele sume: 500 lei /elev/ lună pentru bursa de performanţă; 200 lei /elev/ lună pentru bursa de merit; 150 lei /elev/ lună pentru bursa de studiu; 200 lei /elev/ lună pentru bursa de ajutor social.

Este vorba despre 208 burse de performanţă, 4.324 burse de merit, 842 burse de studiu şi 2.077 burse de ajutor social, potrivit Agerpres. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te