Patru secretari de stat cu probleme dați afară de la Educație. Amicul lui Liviu Pop a supraviețuit

DE Petre Bădică | Actualizat: 12.11.2019 - 12:40
Inquam Photos / George Călin

Curățenia declanșată de Monica Anisie în învățământ a început bine dar pare incompletă.

SHARE

Alexandru Lixandru, secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar a plecat, la cerere, din minister. Lixandru a fost propus ministru al Educației de Viorica Dăncilă dar nu a întrunit numărul de voturi în Biroul de conducere al PSD. „Lixandru este cel care a inițiat eliminarea obligativității ca lucrările de BAC și Evaluare Națională să fie corectate încrucișat între județe”, a scris edupedu.  

Cine a mai plecat

A fost demis Dănuț Ghican, care a ocupat poziția de Secretar General al Ministerului Educație. Acesta a terminat Academia de Studii Economice la vârsta de 27 de ani, iar, la 39 de ani, a absolvit dreptul la Universitatea Titu Maiorescu. Dănuț Ghican nu are nicio treabă cu domeniul Educației. Înainte de Revoluție, timp de cinci ani s-a ocupat de „operațiuni contabile” la Primăria sectorului 2. Alți cinci ani a muncit la Ministerul Finanţelor – Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti ca „revizor contabil specialist”.

Ioan Ștefan Groza a fost secretar de stat care se ocupa de „Coordonare Departamente Juridic, Relații Internaționale și Afaceri Europene”. El nici măcar nu și-a publicat cv-ul așa că poate fi acuzat, cel puțin, de lipsă de respect față de cei care îi plătesc salariile.

Petru Andea a fost secretar de stat în Ministerul Educației pentru probleme în Relația cu Parlamentul. A fost demis vineri. El a făcut parte din Consiliul Național de Etică din 2012, care „s-a înșelat” grosolan și l-a scăpat pe Victor Ponta de acuzațiile de plagiat.

Andea a fost, în perioada 1975-1983, președinte al Uniunii Asociațiilor Studenților Comuniști din România pe Timișoara. A fost în trei rânduri deputat: 2000 – 2008; 2012-2016. În vara anului 2012, pe când ancheta plagiatul lui Ponta, se pregătea să candideze pe listele partidului condus de Ponta.  CV-ul lui oficial începe în anul 1996.  

Cine a rămas 

În mod curios, a fost păstrat Gigel Paraschiv, secretar de stat pentru învățământ superior. În această calitate, a semnat una dintre cele mai obraznice și ilegale decizii luate de Ministerul Educației în mandatul lui Liviu Pop. El a semnat un document, la ora 19 în seara de vineri, prin care au fost demiși 13 inspectori școlari.

În locul lor au fost numiți apropiați PSD. Ulterior, inspectorii dați afară abuziv și-au câștigat în instanță pozițiile din care fuseseră îndepărtați.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -