Lupta pentru ciolan. „Genunche" Pop și Cati Andronescu se urăsc „la infinit"

DE Petre Bădică | Actualizat: 04.03.2019 - 10:44
Inquam Photo

 Oamenii care decid soarta educației din România sunt preocupați să își plătească polițe.  

SHARE

Liviu Pop este președintele Comisiei de Învățământ din Senat. Ecaterina Andronescu este ministru. Cei doi ocupă pozițiile de vârf din Educația românească, exercitând o influență uriașă. În ultimii doi ani, Pop și Andronescu au schimbat pozițiile între ei, s-au atacat și jignit.

În ultimul lor turnir de săptămâna aceasta, Liviu Pop, senator PSD, a chemat-o la audieri pe ministrul Educației, Cati Andronescu. Pop a publicat pe Facebook subiectele pe care vrea să le discute cu Andronescu. Multe dintre acestea nu au fost rezolvate chiar de Liviu Pop, care a fost ministru al Educației între 29 iunie 2017 și 29 ianuarie 2018: „construcția sau reabilitarea unitaților școlare pentru educația timpurie și învățământul primar; conectarea tuturor școlilor la Internet prin conexiuni de mare viteză. Realizarea de wireless campus-uri, începând cu învățământul liceal.”  

De unde s-au luat

Ura dintre cei doi a explodat, în iunie 2017, atunci cînd Andronescu a sperat să fie numită ministru în guvernul Tudose, dar a fost preferat Liviu Pop. Andronescu a rămas, atunci, președintele Comisiei de Învățământ din Senat. În septembrie 2017, Andronescu a anunțat că se simte deranjată de greșelile gramaticale făcute de colegul său de partid, Liviu Pop (ministru în funcție al Educației).

Întrebată cum s-a simțit când a auzit că Pop a folosit termenul „genunche”, Andronescu a spus: „așa, o reacție de nemulțumire, să zic așa. Oricum, nu o situație confortabilă”. La începutul anului 2018, Pop a fost schimbat din funcția de ministru. Total neașteptat, PSD a înlocuit-o pe Ecaterina Andronescu din funcția de președinte al Comisie de Învățământ din Senat, chiar cu ministrul demis Liviu Pop.

În prima jumătate a anului 2018, Andronescu a intrat în faza „disidenței” față de PSD. I-a cerut demisia lui Liviu Dragnea și a catalogat guvernul ca fiind foarte prost. Liviu Pop a simțit că Andronescu este în disgrație și a atacat-o numind-o „soroșistă”. Andronescu i-a replicat că s-a simțiti jignită de acest apelativ.  

Avantaj Cati

Dar roata s-a sucit și, după ce și-a pus cenușă în cap, Andronescu a primit, la finalul lui 2018, postul de ministru al Educației pe care și-l dorea și Liviu Pop. Cati a mitraliat măsurile luate de Liviu Pop în mandatul său de ministru. Andronescu a anulat inițiativa „manualului unic”.

Andronescu l-a atacat pe Pop și în chestiunea celor 2.400 de școli care au toaleta în fundul curții. Ei, bine, Liviu Pop, a lăsat să treacă mai multe luni din mandatul Ecaterinei Andronescu, pentru a o chema la audieri exact pe aceeași chestiune a proastei infrastructuri școlare. Probabil că această fugă de tip „Tom&Jerry” va continua în PSD cu Andronescu și Pop în roluri principale. Educația mai poate aștepta.          

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te