Hoț dovedit, senatorul PSD Florian Bodog a rămas prodecan la Facultatea de Medicină Oradea

DE Petre Bădică | Actualizat: 18.02.2020 - 13:36

Florian Bodog, fost ministru al Sănătății și actual vicelider al senatorilor PSD, are un verdict de plagiat din 2018. El continuă să fie prodecanul Facultății de Farmacie și Medicină a Universității Oradea deși este un hoț dovedit.

SHARE

În iulie 2018, Universitatea de Vest din Timișoara a anunțat că fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, a plagiat aproape o treime din teza de doctorat, încălcând standardele de calitate academice.

Raportul experților de la Universitatea din Timișoara arătau că „în teza de doctorat analizată, există un procent de 20,73% similaritate cu alte surse ce nu sunt menționate conform practicilor academice (1.208 rânduri din cele 5.826 rânduri menționate ale tezei de doctorat analizate)“.
În iulie 2019, Florian Bodog a rămas în mod oficial fără titlul de doctor în Management după ce Consiliul Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis că și-a plagiat teza de doctorat.

În acest caz, Bodog a comis un furt intelectual.

1.750 euro de la stat

Deși plagiator dovedit, pe pagina de Internet a Universității Oradea aflăm că: „Prodecan responsabil cu managementul resurselor materiale, financiare şi de patrimoniu este „Profesor universitar dr. Florian BODOG”. Titlul de doctor retras lui Bodog este exact în „management”

Plagiatorul dovedit Florian Bodog a câștigat, în 2018, de la Universitatea de stat din Oradea suma de 97.016 lei din „activitatea didactică“. Bodog a câștigat 1.750 de euro pe lună. 
Înainte ca CNATDCU să îi retragă oficial titlul de doctor, Universitatea Oradea a precizat, pentru Newsweek România, că Florian Bodog nu a fost îndepărtat din corpul profesoral al Universității din Oradea pentru că, „până la această dată nu există nicio decizie oficială de retragere a titlului de doctor în economie pe numele domnului Florian Bodog“.

Citește și: Oficial. Bodog, plagiator dovedit

Astăzi, deși există un verdict final de plagiat, Florin Bodog continua să fie unul dintre conducătorii Universității de Medicină din Oradea.

După anunșarea verdictului de plagiat, l-am înrebat pe Florian Bodog cum comentează această decizie. Bodog a spus că așteaptă să vadă motivarea.

Apoi, s-a cufundat în tăcere. Am rugat Universitatea Oradea să îi ceară prodecanului Bodog o reacție oficială. Am rămas fără răspuns.
 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -