Hoț dovedit, senatorul PSD Florian Bodog a rămas prodecan la Facultatea de Medicină Oradea

DE Petre Bădică | Actualizat: 18.02.2020 - 13:36
Inquam Photos

Florian Bodog, fost ministru al Sănătății și actual vicelider al senatorilor PSD, are un verdict de plagiat din 2018. El continuă să fie prodecanul Facultății de Farmacie și Medicină a Universității Oradea deși este un hoț dovedit.

SHARE

În iulie 2018, Universitatea de Vest din Timișoara a anunțat că fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, a plagiat aproape o treime din teza de doctorat, încălcând standardele de calitate academice.

Raportul experților de la Universitatea din Timișoara arătau că „în teza de doctorat analizată, există un procent de 20,73% similaritate cu alte surse ce nu sunt menționate conform practicilor academice (1.208 rânduri din cele 5.826 rânduri menționate ale tezei de doctorat analizate)“.
În iulie 2019, Florian Bodog a rămas în mod oficial fără titlul de doctor în Management după ce Consiliul Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis că și-a plagiat teza de doctorat.

În acest caz, Bodog a comis un furt intelectual.

1.750 euro de la stat

Deși plagiator dovedit, pe pagina de Internet a Universității Oradea aflăm că: „Prodecan responsabil cu managementul resurselor materiale, financiare şi de patrimoniu este „Profesor universitar dr. Florian BODOG”. Titlul de doctor retras lui Bodog este exact în „management”

Plagiatorul dovedit Florian Bodog a câștigat, în 2018, de la Universitatea de stat din Oradea suma de 97.016 lei din „activitatea didactică“. Bodog a câștigat 1.750 de euro pe lună. 
Înainte ca CNATDCU să îi retragă oficial titlul de doctor, Universitatea Oradea a precizat, pentru Newsweek România, că Florian Bodog nu a fost îndepărtat din corpul profesoral al Universității din Oradea pentru că, „până la această dată nu există nicio decizie oficială de retragere a titlului de doctor în economie pe numele domnului Florian Bodog“.

Citește și: Oficial. Bodog, plagiator dovedit

Astăzi, deși există un verdict final de plagiat, Florin Bodog continua să fie unul dintre conducătorii Universității de Medicină din Oradea.

După anunșarea verdictului de plagiat, l-am înrebat pe Florian Bodog cum comentează această decizie. Bodog a spus că așteaptă să vadă motivarea.

Apoi, s-a cufundat în tăcere. Am rugat Universitatea Oradea să îi ceară prodecanului Bodog o reacție oficială. Am rămas fără răspuns.
 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.