Există peste 154.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ deja vaccinaţi

DE Alex Darvari | Actualizat: 27.04.2021 - 17:05
Peste 154.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ / Sorin Cîmpeanu / gov.ro

Până în prezent peste 154.000 de angajaţi din învăţământ s-au vaccinat anti-COVID, a declarat marţi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care consideră că singura măsură care ajută să se pună capăt pandemiei este vaccinarea.

SHARE

„Întoarcerea la şcoală cu prezenţa fizică se poate face în funcţie de mai mulţi parametri, printre care vaccinarea, singurul lucru care ne poate ajuta să punem capăt acestei crize sanitare. Toate celelalte măsuri extrem de importante, precum purtarea măştii de protecţie, păstrarea unei distanţe adecvate, respectarea regulilor de igienă şi chiar testarea sunt măsuri importante care ne ajută să ţinem sub control evoluţia pandemiei, dar nu ne ajută să punem punct, să punem capăt acestei crize sanitare. Singura măsură este vaccinarea, care este şi trebuie să rămână un act voluntar, ea nu poate fi obligatorie, dar decizia corectă nu poate fi luată decât atunci când deţinem informaţia corectă şi completă, când suntem capabili să punem în balanţă raportul risc-beneficiu. Astfel de întâlniri alături de profesionişti au menirea să răspundă acestor întrebări, să răspundă încă o dată că nu există o situaţie cu risc zero, doar cu beneficii. Important este să putem aprecia raportul risc-beneficii. Fiecare trebuie să înţelegem că decizia fiecăruia dintre noi ajută la finalizarea unei perioade de criză pe care nimeni nu şi-a dorit-o şi nu şi-o doreşte. Aceste întâlniri sunt importante în măsura în care reuşesc să aducă plus valoare, care să risipească din semnele de întrebare pe care în mod firesc mulţi dintre noi le-am avut sau le avem încă. Universităţile româneşti au făcut eforturi mari pentru a se adapta acestei perioade de criză, pentru a sprijini instituţiile de învăţământ preuniversitar", a spus ministrul, în timpul intervenţiei sale online, la conferinţa "Vaccinare şi testare pentru învăţare!", arată Agerpres.

Citește și: Sute de foști parlamentari se judecă pentru pensiile lor speciale. Jipa și Meleșcanu mai au câte una

El a ţinut să precizeze că "personalul din învăţământ rămâne categoria socio-profesională numeroasă în valoare absolută, din perspectiva vaccinării".

"Avem peste 154.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ deja vaccinaţi", a mai spus ministrul Educaţiei.

Citește și: VIDEO Preot la Spitalul din Buzău care împărtășește bolnavi de COVID: „Am văzut teama în ochii lor”

Obiectivul conferinţei "Vaccinare şi testare pentru învăţare!", organizată la Iaşi de Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa", vizează promovarea măsurilor care susţin siguranţa sanitară în şcoli, grădiniţe şi universităţi prin informare corectă, conştientizare şi asumarea responsabilităţii individuale.

Prezent la eveniment, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Zoltan Kallos, a subliniat importanţa vaccinării.

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Genoveva Aurelia Farcaş, a declarat că personalul din învăţământul ieşean a arătat un interes constant faţă de vaccinare, aspect susţinut de creşterea permanentă a numărului celor care s-au programat şi s-au imunizat cu unul dintre tipurile de vaccin disponibile.

Potrivit acesteia, 41% din angajaţii instituţiilor de învăţământ din Iaşi au fost vaccinaţi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te