Cumpănașu, într-un proiect de 2.700.000 lei al Ministerului Educației ca să îl concureze pe Iohannis

DE Petre Bădică | Actualizat: 05.04.2021 - 15:26
Cumpănașu, într-un proiect de 2.700.000 lei al Ministerului Educației / Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Asociația pentru Implementarea Democrației a lui Alexandru Cumpănașu derulează, în acest moment, proiecte de milioane de lei pentru Ministerul Educației. Unul din ele se suprapune, ca tematică și obiective, proiectului „România educată”, lansat de președintele Klaus Iohannis.

SHARE

Newsweek România a scris, săptămâna trecută, că Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza (APAIC) și Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) au câștigat un proiect care urmărește „creșterea capacității instituționale a MEC de aplicare a normelor, mecanismelor și procedurilor în materie de etică, integritate și anticorupție la nivelul activității sale manageriale și administrative.”

Valoarea proiectului a fost de 4,8 milioane de lei. Cumpănașu a spus, pentru Newsweek România, că  nu a încasat banii pe acest proiect și îi va face plângere la DNA ministrului educației.

Citește: Cumpănașu îl duce la DNA pe fostul său tovarăș Sorin Cîmpeanu pentru un proiect de un milion euro

Proiectul de 2.700.000 lei în care e implicat Cumpănașu, concurență la „România educată”

Alexandru Cumpănașu mai este implicat într-un alt proiect pe care îl derulează prin Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) pentru Ministerul Educației. Partenerul lui Cumpănașu este Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI). Valoarea proiectului este de 2.735.642 lei, din care 1.502.133.84 lei buget MEC.

Proiectul se numește „Noi perspective în educație” și urmărește „Optimizarea și creșterea calității serviciilor oferite de administrația publică din domeniul educației, prin crearea unui cadru normativ predictibil și stabil și prin dezvoltarea unei politici publice bazată pe orientările strategice în învățământul preuniversitar și universitar la orizontul 2030”.

„Este un proiect blocat din cauza Ministerului Educației. Sper să se deblocheze. Este un proiect extrem de important pentru că el analizează, comparativ, cadrul legislativ din mai multe state membre în raport cu România. El fixează o perspectivă, o viziune asupra învățământului în 2035. Nouă ni s-au alocat 500 de mii de lei și s-au rambursat vreo 10%. Sunt angajați pe zona de educație, administrație publică”, spune Cumpănașu pentru Newsweek România.  

Perspective pentru 2030 peste tot

Proiectul în care a fost cooptat Cumpănașu se suprapune cu cel lansat de președintele Klaus Iohannis numit „România educată”. Proiectul lui Cumpănașu este extrem de vag și se întinde pe o singură pagină. Detalii AICI.

Proiectul președintelui își propune să traseze o serie de borne educaționale până în 2030 și a debutat cu o largă consultare a specialiștilor și a societății civile.

„România Educată este proiectul național inițiat de Președintele României menit să susțină reașezarea societății pe valori, dezvoltarea unei culturi a succesului bazate pe performanță, muncă, talent, onestitate și integritate. La intrarea în cel de-al doilea secol de existenţă ca stat modern şi unitar, este important ca educația să dobândească o fundaţie solidă și predictibilă, pe care să continue drumul către „România Educată”.

În acest sens, Administrația Prezidențială a derulat o amplă dezbatere publică privind educația din România, ale cărei prime două etape s-au derulat în perioada 2016-2018. La finalul acestor trei ani au rezultat o viziune de țară cu obiectivele aferente asupra educației și cercetării din România, pentru următorii 12 ani (2018-2030), alături de o serie de propuneri de politici publice pe temele desemnate ca fiind prioritare în cadrul proiectului”, se arată în prezentarea oficială.

Cumpănașu: Bunicul și-a abuzat nepoata

Alexandru Cumpănașu este un personaj controversat.

El a exploatat drama unei familii pentru capital de imagine. După ce a pozat în apărătorul intereselor familiei Luizei Melencu, una dintre victimele lui Gheorghe Dincă din Caracal, Cumpănașu îl acuză acum pe bunicul fetei că și-ar fi abuzat nepoata. Acum câteva luni, bunicul fetei a spus despre Cumpănașu că e un profitor al sistemului.

Citește și: Adevărata față a lui Cumpănașu: îl acuză pe bunicul Luizei Melencu că și-a abuzat nepoata

În ultimele luni, Cumpănașu a fost surpins în mai multe discuții inadecvate pe o platformă de socializare. Discuțiile erau cu minore.

Citește și: AUDIO Cumpănașu, unei minore pe Tik Tok: Nu-mi trebuie gel pentru creșterea potenței

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te