Copiii, „ținte” preferate de COVID. De 3 ori mai mulți minori infectați față de vârful valului IV

DE Petre Bădică | Actualizat: 27.01.2022 - 16:06
Copiii, „ținte” preferate de COVID. De 3 ori mai mulți minori infectați față de vârful valului IV /Inquam Photos / Alex Nicodim

Statisticile din ziua cu cele mai multe infecții de coronavirus din România confirmă faptul că Omicron este mai contagios la copii. Peste 4.000 de copii cu vârste între 10 și 19 ani s-au îmbolnăvit în 24 de ore.

SHARE

Miercuri, au fost raportate 34.255 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, mult peste cele 25-28.000 de cazuri noi estimate de ministrul Sănătății pentru această perioadă, arată GCS.

În ceea ce privește paturile ocupate la copii sunt 44,5 la sută ocupate. În acest moment, 12 copii sunt la terapie intensivă.

Citește și: VIDEO Cel mai mare număr de infectări COVID: 34.255 de cazuri noi. Măsurile anunțate de Rafila

Graficele arată că, ieri, au fost raportate un număr de 4.318 infecții la categoria de copii 10 – 19 ani, superioară oricărei categorii de vârstă de peste 60 de ani. În categoria 10-19 ani numărul infectărilor este mai mare decât numărul adolescenților infectați (20 – 29 de ani.)

În categoria copiilor de până în 9 ani s-a înregistrat, ieri, un număr mare de infecții, superior categoriei de vârstă 60 – 69 de ani. (sursa graphs.ro)

În graficul de mai sus se observă foarte clar cum numărul infectărilor la copiii a explodat comparativ cu valul al IV-lea. Dacă în vârful valului IV (tulpina Delta) la grupa de vârstă 0 – 9 ani era vorba de 688 de infectări (20 octombrie), ieri s-a înregistrat 2.640 de infectări. O diferență de 4 ori mai mare.

În vârful valului al IV-lea la grupa de vârstă 9 – 19 ani aveam un număr record de 1.646 de cazuri (21 octombrie) față de 4.318 ieri. Aceste cifre apar în condițiile în care timp de aproape o lună testarea a fost oprită în școli.

Omicron este mult mai contagios, dar mai puțin letal, au avertizat mereu specialiștii. Am luat spre comparație două zile cu același număr de infectări din valul al IV-lea, respective al V-lea. La data de 19 octombrie (val IV), respectiv la data de 20 ianuarie am avut un număr aproximativ egal de infecții – 19.000.

Numărul copiilor depistați ca infectați cu COVID era diferit: 1831 față de 2.300 (categoria de vârstă 9-19 ani).

La grupa de vârstă 0 – 9 exista o diferență și mai mare de 1.000 la infecțiile omicron.

Citește și: 131 de focare COVID în spitale. Peste 1.400 de medici și pacienți, infectați în unitățile sanitare

În prezent, sunt 131 de focare de COVID în spitale și unități din sectorul sanitar - servicii de ambulanță, centre de dializă, direcții de sănătate publică, a anunțat miercuri Ministerul Sănătății.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, marți seară, că deși „proporția de cazuri grave, care necesită spitalizare sau ATI, e mai mică, dar apar probleme legate de transmisibilitate, care afectează personalul medic sau pacienții internați cu alte boli și care se infectează în spital”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te