Cîmpeanu: Încheierea mediilor ar putea fi prelungită dacă nu a fost posibil accesul la școala online

DE Miruna Moldoveanu | 11.01.2021 - 12:55
Catalog de note/FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Sorin Cîmpeanu a spus că termenul de încheiere a mediilor pe Semestrul I ar putea fi prelungit peste cel prevăzut acum, cu „o lună-două”, dacă sunt prea mulți elevi cărora nu le pot fi încheiate mediile din cauza lipsei accesului la școala online.

SHARE

Sorin Cîmpeanu a anunțat că luni va analiza situația elevilor aflați în dificultate de participare la școala online.

„Mâine vom avea după orele prânzului raportare cu privire la estimarea numărului de elevi aflați în situații de risc cu privire la încheierea mediei pe semestrul întâi din cauza dificultăților înregistrate în procesul de predare online, inclusiv a dificultăților cu privire la accesul la echipamente”, a declarat Cîmpeanu.

Întrebat ce face dacă sunt peste 200.000 de elevi în această situație, mai ales că tot el a spus că sunt peste 287.000 de elevi care nu au avut acces la dispozitive și 237.000 care nu au avut acces la internet, Sorin Cîmpeanu a anunțat o prelungire a termenului de încheiere a mediilor până când se vor face ore remediale, în Semestrul al II-lea, față în față, cu acești elevi.

„În funcție de amploarea rezultatului va trebui să stabilim măsurile remediale. Va trebui să modificăm, spre exemplu, regulamentul de organizare și funcționare, care dă dreptul profesorilor să încheie media pe semestrul I cel mai târziu la 4 săptămâni de la începerea semestrului II, 8 februarie până pe 7 martie, sunt cele 4 săptămâni.

Și, pentru a avea timp ca acele acțiuni remediale să se poată face o lună-două luni, va trebui să decălam acest termen legal pe care profesorii îl au la dispoziție pentru a încheia mediile în așa fel încât să încheie mediile după ce ai reușit să repare ceea ce au pierdut și să ai un rezultat în favoarea elevului”, a spus Cîmpeanu.

Reamintim că același Sorin Cîmpeanu spunea pe 27 decembrie 2020 că “vor fi foarte mulți copii care nu vor putea avea mediile încheiate”, iar aceștia “vor trece automat în grupul celor care se cheamă că au abandonat școala”. Edupedu.ro arăta atunci că, potrivit regulamentului școlar ROFUIP, abandonul școlar nu este similar cu elevii cărora nu le-au fost încheiate mediile, potrivit edupedu.ro.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.