Cîmpeanu: E nevoie de suplimentarea numărului de posturi din învățământul preuniversitar

DE Alin Crișan | Actualizat: 25.08.2022 - 20:29
Sorin Cîmpeanu - Foto: Profimedia

Ministerul Educaţiei a decis iniţierea unei hotărâri de Guvern pentru suplimentarea numărului de posturi din unităţile de învăţământ preuniversitar.

SHARE

„Avem nevoie de noi posturi”

"O altă prioritate a Ministerului Educaţiei astăzi, în paralel cu toate celelalte priorităţi, o constituie alocarea de posturi didactice pentru acele creşe care au fost preluate în sistemul de educaţie şi pentru acele grădiniţe noi care au fost construite, din fericire, în mai multe locaţii din ţară. Nu mă refer doar la locaţia din Bucureşti, care excelează prin, dacă nu mă înşel, 9 grădiniţe noi care au şi componentă de creşă. Toate aceste investiţii într-o infrastructură şcolară atât de necesară, atât de cerută justificat, toată această investiţie are nevoie de posturi. Numărul de posturi pe care îl mai are în acest moment disponibil Ministerul Educaţiei va fi distribuit integral astăzi, conform cererilor. Din păcate, ceea ce are Ministerul Educaţiei astăzi, din perspectiva numărului de posturi, este departe de a acoperi necesarul. Drept urmare, Ministerul Educaţiei a decis iniţierea unei hotărâri de Guvern pentru suplimentarea numărului de posturi din unităţile de învăţământ preuniversitar", a precizat Cîmpeanu, la o conferinţă de presă.

Citește și: VIDEO Americanul care a lăsat tihna din Palm Beach să salveze animalele lăsate fără stăpân de Putin

Ministrul a spus că se va face o analiză a solicitărilor pentru fiecare post cerut în plus şi va fi iniţiată o hotărâre de Guvern pentru suplimentarea numărului de posturi.

"Este cea de a cincea prioritate a Ministerului Educaţiei: repartizarea numărului de posturi existent în acest moment, atâtea câte mai sunt, conform legislaţiei în vigoare şi redactarea, elaborarea, iniţierea unei hotărâri de guvern pentru suplimentarea numărului de posturi", a adăugat ministrul.

Cîmpeanu a mai arătat că premierul a exprimat disponibilitatea de a susţine acest demers.

Citește și: MApN anunță stagiul militar voluntar pentru românii între 18-35 de ani: Soldă de 2.000 lei

"Ştim că unora li se poate părea ciudat, în condiţiile în care există o cerere de reducere a personalului din sistemul bugetar, tuturor acelora care adresează această întrebare îndrăznesc să le adresez şi eu o întrebare: doresc cumva domniile lor să intre în acele grădiniţe nou construite sau în acele creşe preluate de la autorităţile locale pentru a efectua activităţi specifice muncii de educator sau de educator puericultor? Cred că nu. De asemenea, este nevoie în unele situaţii şi de suplimentarea numărului de posturi în învăţământul primar şi gimnazial, nu numai în creşe şi grădiniţe. Toate aceste solicitări vor fi temeinic justificate de Ministerul Educaţiei şi sunt convins că vom beneficia de înţelegere o nivelul Guvernului. De astfel, primul ministru al Guvernului României s-a exprimat deja în acest sens că are disponibilitate de a face eforturi pentru o situaţie complicată din punct de vedere bugetar, pentru a susţine sistemul de învăţământ, inclusiv din această perspectivă a compensării deficitului de resursă umană", a adăugat ministrul.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te