BACALAUREAT 2020. La proba obligatorie, prezență cu 30% mai mică decât în urmă cu un deceniu

DE Alex Darvari | Actualizat: 24.06.2020 - 15:51
Inquam Photos / Octav Ganea

Astăzi, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat 

SHARE

Un număr de 138.104 candidați au susținut proba scrisă, iar 5.935 de candidați nu s-au prezentat. Dintre aceștia, 57 se află în izolare, iar 5 candidați erau spitalizați/în carantină, arată Ministerul Educație.

În 2010, pe 20 iunie s-a desfăşurat proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) a examenului de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2010. În urma centralizării datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul de 205.096 de elevi înscrişi, au fost prezenţi 200.213 (97,61%).

După zece ani, la aceeași probă a bacalaureatului s-au prezentat cu 62.109 mai puțini elevi. Este o scădere de 31% a prezenței la Evaluarea Națională.

Nu s-au înregistrat cazuri în care temperatura să depășească valoarea maximă de 37.3̊ C. Au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă 105 candidați.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe site-ul dedicat, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Ultima probă, cea la alegere  a profilului, va avea loc mâine, 25 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.