Amenzi de 1.000 de lei și muncă în folosul comunității pentru părinți dacă elevii nu ajung la școală

DE Daniel Toșa | Actualizat: 31.01.2023 - 12:21
Amenzi de 1.000 de lei și muncă în folosul comunității pentru părinți dacă elevii nu ajung la școală - FOTO: Pexels

Părinții elevilor din Craiova care chiulesc de la școală ar putea fi sancționați cu amendă între 100 și 1.000 de lei. De asemenea, se ia în calcul ca părinții să fie obligați să presteze și muncă în folosul comunității.

SHARE

Unităţile şcolare din Craiova au primit o adresă prin care sunt informate că Poliţia Locală Craiova este împuternicită să constate contravenţiile şi să aplice amenzile contravenţionale familiilor care nu asigură frecvenţa şcolară a elevilor în învăţământul obligatoriu şi de a lua măsuri pentru şcolarizarea elevilor până a finalizarea studiilor.

Primăria transmite că în cazul elevilor care studiază la şcoli din oraş, dar au domiciliul în altă localitate, unitatea şcolară trebuie să anunţe unităţile administrativ- teritoriale (U.A.T) pe raza cărora au domiciliul familiile elevilor care absentează.

Citește și: VIDEO Moscova: „Rusia, pe punctul de coliziune directă cu NATO”. Va înghiți Moldova și Europa de Est

Prezența la școală, „asigurată” cu Poliția Locală

Din acest an Poliţia Locală Craiova este împuternicită să constate contravenţiile şi să aplice amenzile contravenţionale familiilor care nu asigură frecvenţa elevilor la cursurile învăţământului obligatoriu, conform Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar (ROFUIP). Conform Legii Educaţiei în vigoare „Învăţământul general obligatoriu este de 10 clase”.

Citește și: Israelul a distrus un convoi iranian de 25 de camioane cu arme pentru milițiile pro-Assad din Siria

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Craiova, consiliile de administraţie sunt cele care anunţă Poliţia Locală în privinţa cazurilor de elevi care nu frecventează şcoala.

„Constatarea contravenţiei şi aplicarea amenzilor contravenţionale se realizează de către Poliția Locală, la sesizarea consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ.

Ce obligații au părinții?

De asemenea, în regulament mai scrie şi că „Părintele sau reprezentantul legal al antepreşcolarului/preşcolarului sau al elevului din învăţământul obligatoriu are obligaţia de a-l susţine pe acesta în activitatea de învăţare desfăşurată, inclusiv în activitatea de învăţare realizată prin intermediul tehnologiei şi al internetului, şi de a colabora cu personalul unităţii de învăţământ pentru desfăşurarea în condiţii optime a acestei activităţi”.

Amenzi între 100 şi 1.000 de lei

Părintele sau reprezentantul legal care nu asigură şcolarizarea elevului în perioada învăţământului obligatoriu este sancţionat, conform legislaţiei în vigoare, cu amendă cuprinsă între 100 lei şi 1.000 lei ori este obligat să presteze muncă în folosul comunităţii”, a mai precizat Marina Andronache, şef- Serviciu Imagine Primăria Craiov, potrivit gds.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te