33 localități cu peste 10 infectări/mia de locuitori în Ilfov unde DSP cere închiderea școlilor

DE Petre Bădică | Actualizat: 14.10.2021 - 12:57
33 localități cu peste 10 infectări/mia de locuitori în Ilfov unde DSP cere închiderea școlilor / https://bdpeds.com/

Ministrul Educației a respins cererea de închidere a tuturor școlilor în Ilfov, județ unde se înregistrează cea mai mare rată de infectare din țară.

SHARE

Direcţia de Sănătate Publică Ilfov recomandă Inspectoratului şcolar trecerea în online a cursurilor în unităţile de învăţământ din judeţ, începând de luni, în contextul în care incidenţa COVID-19 a fost miercuri de 15,49 la mia de locuitori, a declarat, pentru Agerpres, prefectul Daniel-Tudorel Zamfir.

"Am primit şi noi o informare din partea DSP că au făcut o recomandare către Inspectoratul Judeţean Şcolar cu privire la analizarea trecerii în online a cursurilor în şcolile din Ilfov. Hotărârea este luată la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, în Consiliul de administraţie", a precizat prefectul.

Ministrul Educației s-a opus propunerii DSP susținând că intituția își depășește atribuțiile.

Sorin Cîmpeanu a explicat că sunt şcoli foarte aglomerate, în care se învaţă în două - trei schimburi, cu un număr maxim de elevi în clasă şi sunt şcoli în care se învaţă într-un singur schimb, cu un număr mic de elevi în clasă. De asemenea, susţine el, sunt şcoli în care nu este niciun caz de infectare în rândul elevilor şi profesorilor şi sunt şcoli în care sunt zeci de cazuri de infectare.

Citește și: De ce trimitem pacienți în Ungaria: a vaccinat dublu față de România, are de 26 ori mai puțin decese


"Nu există cadru legal pentru trecere generalizată/ nediferenţiată în online la nivelul unui judeţ. Decizia se ia analizând situaţia la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ. DSP nu se poate substitui nici şcolilor, nici Inspectoratului Şcolar Judeţean, nici Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Nu avem cunoştinţă că DSP să fi făcut anchetă epidemiologică la nivelul fiecăreia dintre cele 270 de unităţi de învăţământ din Ilfov.

În concluzie, solicitarea DSP Ilfov a fost făcută în afara cadrului legal, afectând procesul de monitorizare a desfăşurării procesului de învăţământ şi perturbând funcţionarea mecanismelor administrative de gestionare a situaţiei în starea de alertă", a declarat Sorin Cîmpeanu. 

Citește și: România, campioană mondială la numărul de decese COVID raportate la un milion de locuitori

Ministrul a spus că sunt şcoli în localităţi din judeţul Ilfov, din mediul rural, în care rata de infectare este mică.

Ilfov: o singură localitate sub incidența 6

Newsweek a verificat situația epidemiologică la nivelul județului Ilfov. Potrivit datelor de la Consiliul Județean Ilfov rata de infectare este de 15,49 la mie. Din 40 de localități, doar în 7 rata de infectare este de sub 10 la mia de locuitori. Există localități cu rata de infectare este de 17 la mia de locuitori - Voluntari. În Tunari rata este 18,2, Popești Leordeni - 18, Otopeni – 17, Mogoșoaia – 14, Măgurele – 16, Jilava – 15%, Domnești – 20.

Cea mai mica rată de infectare este la Dascălu (5,91), următoarele localități fiind Vidra cu 8,8 și Dărăști (9,3).

Județul Ilfov are cea mai mare rată de infectare din țară cu 15,49 infectări la mia de locuitori, urmat de București cu puțin peste 15. Doar Timiș are o incidență mai mare de 10 (10,51). Detalii AICI

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te