200 de orașe din România, cu rata de infectare de peste 6/mie, unde elevii ar putea merge la școală

DE Petre Bădică | Actualizat: 04.11.2021 - 23:24
200 de orașe din România cu rata de infectare de peste 6/mie, unde elevii ar putea merge la școală / 9jcakids.com

Școala va începe luni, 8 noiembrie, după două săptămâni de vacanță forțată, pe fondul creșterii infectărilor cu coronavirus. Cel mai probabil, fiecare școală va decide modul în care va relua, luni, cursurile.

SHARE

Conducerea școlilor va ține cont de numărul de infectări din școală și de modul în care se pot respecta condițiile sanitare.

Citește și: Apelul unui profesor către colegii care refuză vaccinarea: Am ajuns să ne facem singuri rău

„Școala online generează pierderi. Dar pentru că nu mai putem lungi vacanța, trebuie să înceapă școala, vrem să înceapă cu prezență fiziă, dar dacă numărul de infectări nu ne lasă, nu avem altă soluție decât școala online”, a spus Soriun Cîmpeanu.

Acesta a primit bine ideea Consiliului Național al Elevilor care a cerut ca decizia privind modul de predare (online sau față în față) să fie luată de fiecare școală în parte.

Cel mai probabil nu se va instaura un prag de infectare (aferent localităților) de la care școlile să treacă automat în online. Sorin Cîmpeanu desființase, înainte de vacanța forțată, pragul de 6 infectări la mia de locuitori peste care elevii treceau, automat, în online.

Citește și: În timp ce Patriarhul Daniel refuză vaccinarea, arhiepiscopul Ciprului a primit a treia doză

Decuplarea scenariilor de funcționare a școlilor de rata de infectare dintr-o localitate ar permite ca elevii să învețe în format fizic chiar dacă în respectiva localitate rata de infectare este de 20.

Principalele orașe din România unde rata de infectare depășește 6 cazuri la mia de locuitori în 14 zile. A fost ultimul și cel mai de sus prag impus de Ministerul Educației pentru trecerea școlilor în online.

Ulterior, a fost desființat.

Otopeni – 19,8

Buftea – 15,6

Alba Iulia – 15,3

Ploiești – 13,2

Oradea – 13,4

Sibiu – 12,9

București – 12,8

Târgu Mureș – 12,8

Brașov – 12,2

Buzău – 11,6

Pitești – 11,4

Târgoviște – 11,2

Brăila – 11,1

Cluj Napoca – 11,1

Giurgiu – 11

Timișoara – 11

Alexandria – 10,4

Deva – 10,3

Iași – 10,2

Vâlcea – 10,2

Urziceni – 10,2

Piatra Neamț – 10,1

Tulcea – 10,1

Galați – 10

Sunt 68 de orașe cu incidența peste 10

132 de orașe au rata de infectare între 6 și 10.

94 de orașe au rata de infectare sub 6 la mia de locuitori.

 

Lista completă a orașelor și satelor cu rata de infectare COVID.

Este destul de probabil să fie reintroduse (cu mici modificări) regulile din Ordinul comun dat de ministerul Educației - ministerul Sănătății privind reglulile de funcționare a școlilor și elaborat în octombrie. Documentul stipula că o școală sau grădiniță se închide și trece la învățământ online când jumătate dintre clase sau grupe au activitatea suspendată din cauza unor cazuri confirmate de COVID-19.

Ordinul mai prevedea suspendarea cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe se dispune, în condițiile art. 2 și art. 3, pentru o perioada de 14 zile la apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal.

„În data de 8 noiembrie, școala va începe. Există o anexă în care s-au prezentat o serie de măsuri propuse spre adoptare, prin ordin comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății. Ministrul Educației va rămâne în continuare consecvent principiului conform căruia școlile trebuie să funcționeze cu prezență fizică, în limita în care condițiile de protecție sanitară pot fi asigurate pentru elevi și profesori.

Nu voi abdica de la acest principiu. Deci vom avea consultări cu autoritățile sanitare și vineri vom vedea care va fi modul de deschidere în data de 8 noiembrie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te