VIDEO Imagini cu lucrările la Autostrada Moldovei care confirmă că s-au acumulat, deja, întârzieri

DE Alex Darvari | Actualizat: 26.04.2023 - 10:26

Au început lucrările pe primul tronson al autostrăzii Moldova, dar calculele realizate pe baza ritmului de lucru arată că termenele privind finalizarea acestui lot nu se vor respecta.

SHARE

Autostrada A7, denumită și Autostrada Moldovei se afă în construcție. S-a început pe o porțiune în 2016 și abandonate în anul următor, pentru a fi reluate de un nou constructor abia în primăvara lui 2019.

Există patru tronsoane care unesc Ploiești de Pașcani. Acestea sunt, la rândul lor împărțite în alte mici loturi. Avans este de 8-10% avans în 8 luni de "șantier" pe primul lot din AutostradaA7, adică pe cei 21 kilometri între Dumbrava-Mizil. ACest lot face parte din tronsonul Ploiești - Buzău. 

Cum arată lucrările la Autostrada Moldovei 


„Progresul fizic se învârte în jurul cifrei de 8%, poate spre 10% cu multă indulgență. Asta pe un contract semnat în 16.06.2022 cu ordin de începere emis în 22.08.2022 și o perioadă de execuție directă (fără proiectare) de 20 de luni.
Este cert că termenul contractual, aprilie 2024, va fi depășit. Ca să fie respectat, asocierea Pizzarotti-Retter va trebui să aibă un ritm mediu lunar de 7%. Adică de vreo 7 ori viteza de execuție de până acum. Un vis.

Citește și: VIDEO Mercury, „avionul apocalipsei” al SUA, a lansat o rachetă-test nucleară. „Putem lovi oriunde”

Șantierul încă are petice unde cresc cereale și bălării, terasamentele rareori depășesc cu un metru terenul natural și aproape că nu găsești poduri și pasaje care să fi ieșit din pământ. Știm, am filmat sâmbăta, dar este rușinos că la marea descărcare arheologică de lângă Mizil se mișcau mai mulți arheologi decât utilajele constructorilor pe tot lotul.
Să ne iertați sarcasmul din paragraful anterior, dar "mobilizarea" celor doi antreprenori este total inacceptabilă când orice mică întârziere înseamnă vieți pierdute pe DN2, cel mai mortal drum din țară.

Citește și: SUA au prezentat o rezoluție privind victoria Ucrainei în războiul împotriva Rusiei


Sperăm că au încetat dezbaterile sterile cu oficialii CNAIR legate de optimizările la structuri și că se apucă serios de treabă ca să circulăm în decembrie 2024: ~85% în 20 de luni, 4,25% lunar”, arată Asociația ProInfrastructura.

Contract de 1,4 miliarde

Contractul incheiat între C.N.A.I.R. S.A. si Asocierea Impresa Pizzarotti & C. S.p.A. – Pizzarotti S.A. – RETTER Projectmanagement S.R.L. are o valoare de 1.468.550.055,22 Lei fără TVA, finanțare prin PNRR și o durată de execuție de 20 de luni. Lotul 1 Dumbrava-Mizil km 0+000 – km 21+000 are o lungime de 21 km și include construcția a 14 poduri și a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 550 m. Durata de execuție a contractului de 20 de luni este completată de perioada de garanție a lucrărilor de 10 ani.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te