Urmează reduceri mari de personal. În vremuri de criză, iarăşi se cutremură Goldman Sachs

DE Alexandru Pop | Actualizat: 12.01.2023 - 11:19
Urmează reduceri mari de personal. În vremuri de criză, iarăşi se cutremură Goldman Sachs - Foto: Ivan Radic

Directorul executiv al bănci Goldman Sachs, David Solomon, a încredințat unui subordonat de top sarcina de a determina diviziile care vor fi afectate de reducerile de locuri de muncă. Este un val care se așteaptă să crească până la 3.200 de disponibilizări.

SHARE

Este unul dintre cele mai mari, pentru bancă, de la criza financiară din anul 2008. A început marți, inclusiv la divizia sa principală de piețe de capital, au declarat surse citate de The New York Times.

Acestea pot fi cele mai mari reduceri de personal de pe Wall Street – o situație neobișnuită pentru banca de elită, care s-a chinuit luni de zile să-și refacă operațiunile și să oprească scăderea prețului acțiunilor sale.

Ele fac parte dintr-un efort amplu de revizuire și reducere a costurilor în cadrul companiei, relatează The Financial Times.

citeşte şi: Şi totuşi, economia Zonei Euro ar putea să nu ajungă în recesiune, prognozează Goldman Sachs

Este o sarcină grea, care i-a revenit în mare parte Erickăi Leslie, directorul administrativ al Goldman, în strânsă consultare cu David Solomon, CEO, și John Waldron, directorul operațional al companiei.

Cheltuielile pentru aproape orice sunt în curs de revizuire, potrivit F.T., de la operațiunile de finanțare a consumatorilor aflate în dificultate ale Goldman, până la călătorii.

Un subiect deosebit de sensibil îl reprezintă cele două avioane Gulfstream ale companiei, pe care banca le-a cumpărat în anul 2019, ca o inversare față de o dependență anterioară de serviciul de închiriere NetJets.

citeşte şi: Alarmă în Marea Britanie: Economiștii anunță o „perioadă lungă de recesiune”

Solomon a fost criticat pentru utilizarea repetată a avioanelor corporative.

Acum un an, Goldman a plătit bonusuri considerabile pentru a păstra angajaţii de succes; acum, angajații se așteaptă la reduceri abrupte ale bonusurilor lor, ori mai rău.

Un bancher a spus că și-a verificat imediat telefonul, când s-a trezit ieri, pentru a vedea dacă mai are un loc de muncă.

Alții speculează dacă comercianții care s-au mutat la avanpostul lui Goldman din West Palm Beach, Fla., au devenit vulnerabili - mai ales că Marc Nachmann, până de curând unul dintre şefii acestei divizii, va petrece acum mai mult timp la New York, supraveghind activitatea companiei, la divizia nou înfiinţată de gestionare a activelor și averii corporative.

Goldman urmează să lanseze un dosar de reglementare, prin care își retrage investiţii din ultimii trei ani, în cadrul unei restructurări de amploare, pe care a anunțat-o deja în octombrie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te