Un român a cheltuit 55.000 de lei, în 2023, numai pe mâncare. Cum a ajuns la această sumă

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 23.12.2023 - 15:45
Unii români preferă să comande mâncare și diverse produse prin aplicații de livrare rapidă Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Românii au început să prefere să-și comande mâncare acasă sau la birou, în loc să gătească, să meargă la cantină sau la restaurant. Un cetățean din Brașov a cheltuit deja anul acesta 55.000 de lei comandând mâncare printr-o aplicație de livrare rapidă.

SHARE

Un român din Brașov a stabilit recordul unei aplicații de livrare rapidă. El a cheltuit nu mai puțin de 55.000 de lei anul acesta comandând mâcare de două ori pe zi. 

În ultimii ani, la nivel național s-au dezvoltat firme de fast-delivery unde, prin niște aplicații, clienții pot comanda, la orice oră din zi sau din noapte, mâncare de la restaurante sau fast-food. 

Un român a cheltuit 55.000 de lei, în 2023, numai pe mâncare. Cum a ajuns la această sumă? 

Sunt tot mai mulți români care, din lipsă de timp sau din comoditate, renunță să mai gătească ori să iasă la un restaurant ori chiar la o cantină pentru a mânca. 

Astfel, au ajuns să-și comande un prânz, brunch, cină, poate chiar și micul dejun ori o masă întârziată la miezul nopții printr-o simplă aplicație. Chiar dacă uneori livrarea durează și o oră, mulți cred că mai bine așteaptă un meniu complet decât să piardă timpul în bucătărie.

Citește și: Românii, în fața sezonului în care apare „dependența de cumpărături”. Care este cauza ei?

Conform reprezentanților uneia dintre aceste companii care livrează mâncare, cel mai comandat fel de mâncare este pizza, iar Pizza Diavola este pe primul loc în preferințele clienților. 

Top 5 cele mai comandate preparate în 2023: 

1.            Pizza

2.            Shaorma

3.            Burger 

4.            Cartofi Prăjiți

5.           Meniul Zilei

 Ziua cu cele mai multe comenzi. Mulți comandă și noaptea

Când vine vorba de frecvența săptămânală, vinerea e zi de pofte, cu cele mai multe comenzi plasate în aplicația Tazz. Potrivit orelor, prânzul și cina scorează ca momente preferate din zi pentru comenzile de mâncare.

Național, cei din București, Iași și Brașov preferă comenzile între 18:00 și 19:00, iar timișorenii și clujenii comandă cel mai des la prânz, ora 12:00. 

 La miezul nopții și în zilele de sărbătoare românii dau romantismul și meniurile de sărbătoare pe pofta momentului, așa că Mc Puișorul de la McDonalds devine prima alegere pentru a celebra Ziua Îndrăgostiților sau 1 și 8 martie.

Citește și: Românii au făcut cumpărături online de 6,3 miliarde de euro în 2022. 79% din internauți au comandat

Peste 30.000 astfel de preparate au fost comandate noaptea, cele mai multe în București, Timișoara și Cluj. Printre poftele nocturne se mai regăsesc: shaorma, burger, gyros și cartofii prăjiți.

Cea mai valoroasă comandă a anului este deținută de un român din Brașov, care a comandat în 2023 preparate în valoare de peste 55.000 lei, echivalentul a 2 comenzi pe zi. 

Însă românii nu comandă numai mâncare prin aceste aplicații. Apa, cel mai comandat produs de la supermarket, cu peste 1 milion de produse livrate acasă, apoi oamenii mai cer fructe și legume și chiar medicamente pentru răceală. Au fost livrate însă și buchete de flori, telefoane, televizoare, ori jucării.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te