Odată cu intrarea în istorie a SC Nicolina SA, decisă zilele trecute de instanţă prin închiderea definitivă a procedurii de insolvenţă, putem face un scurt inventar a ce a mai rămas din fostele Ateliere CFR: sediul şcolii profesionale construit în perioada interbelică (acum Liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări), cele două hale din cărămidă roşie de Ciurea şi sediul de 8 etaje al administraţiei, ridicat în 1970.
Dacă liceul şi turnul de birouri au fost renovate, vechile clădiri industriale care mai sunt în picioare, dar devastate de recuperatorii de materiale feroase şi de construcţii, aşteaptă vremuri mai bune.
Citește și: Moroșanu, după ce „călărețul” Sergiu a vândut casa: Mă duc să vorbesc cu el, de ce vrea iar sărac?
„Ele vor rămâne acolo. Se lucrează la un plan de amenajare a zonei. Am discutat cu arhitecţii să le găsească cea mai bună destinaţie, utilitate, ca să se încadreze în ce urmează să facem acolo. Nu vrem să le dărâmăm”, ne-a spus Constantin Duluţe, cel care a achiziţionat terenul fostei întreprinderi cu aproximativ doi ani în urmă. El a adăugat că imobilele vor fi expertizate, consolidate şi refăcute.
Continuarea, în Ziarul de Iași.