Parlamentul a aprobat înfiinţarea unei comisii de anchetă pe tema preţurilor gazelor și energiei

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 09.09.2021 - 17:58
Parlamentul a aprobat înfiinţarea unei comisii de anchetă pe tema preţurilor gazelor și energiei. / Foto: playtech.ro

Senatorii şi deputaţii au aprobat, cu 339 de voturi "pentru" şi o abţinere, proiectul de Hotărâre privind înfiinţarea unei Comisii parlamentare de anchetă pentru stabilirea cauzelor creşterii substanţiale a preţurilor gazelor naturale şi energiei electrice.

SHARE

Liderul deputaţilor AUR, George Simion, şi-a exprimat susţinerea, în plen, faţă de inţiativa parlamentarilor social-democraţi, apreciind că activitatea acesteia trebuie să înceapă cât mai curând.

"Propun chemarea în plenul reunit al celor două camere al preşedintelui ANRE, care are un salariu care ajunge undeva la 12.000 de euro", a spus Simion, care a cerut supunerea la vot a propunerii sale, informează Agerpres.

Citește și: Chiriile din București au început din nou să crească. Vezi prețurile medii în diferite zone

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a subliniat că importantă este înfiinţarea comisiei, care are ca obiect principal de activitate verificarea modalităţii prin care preţurile la energie şi al gaze naturale au explodat.

"Nu se poate supune votului invitarea cuiva într-un plen. În primul rând, acel plen trebuie convocat. (...) Eu cred că în acea comisie trebuie să chemăm pe toată lumea, inclusiv pe şeful ANRE să ne explice de ce au crescut preţurile", a arătat Simonis.

Senatorul PNL Alina Gorghiu a apreciat, la rândul său, că ar trebui ca mai întâi să fie înfiinţată comisia de anchetă şi apoi să fie convocate Birourile reunite permanente pentru a-l invita pe preşedintele ANRE.

Citește și: Cătălin Moroșanu, ”Moartea din Carpați”, a rămas din nou fără permis: 154 km/h pe E85

Liderul grupului minorităţilor naţionale din Parlament, Varujan Pambuccian, a anunţat că de această dată parlamentarii grupului vor vota în favoarea înfiinţării comisiei. "Noi de obicei nu ne băgăm în chestiunea asta, cu comisiile de anchetă, vom vota înfiinţarea comisiei de anchetă, vom participa la ea", a spus Pambuccian.

În final, parlamentarii au votat pentru constituirea comisiei de anchetă, urmând să fie convocat un plen reunit de către preşedinţii celor două Camere.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.