Nouă metodă de furt la bancomat: ”Atenție, tocmai mi-a înghițit cardul!”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 19.06.2024 - 22:01
Nouă metodă de furt la bancomat - Foto: freepik.com - rol ilustrativ

Hoții au găsit o nouă metodă să fure de la cei care retrag banii de la bancomate. Folosesc o metodă de înșelăciune. Victimele sunt ușor de păcălit.

SHARE

Furturile la bancomate sunt tot mai frecvente, iar victimele sunt tot mai ușor de păcălit. Vă prezentăm un exemplu pentru a vă arăta cât de ușor pot lua hoții banii. 

Nouă metodă de furt la bancomat: ”Atenție, tocmai mi-a înghițit cardul!”

Două femei și un bărbat, toți de naționalitate română, fuseseră de cel puțin doi ani principala bătaie de cap pentru bătrânii din Colmenar Viejo și Torrelodones.

 Au călătorit în ambele orașe din Cañada Real, locul în care s-au stabilit, pentru a realiza un plan perfect coordonat: să-și selecteze victimele (bătrâni care erau singuri și se pregăteau să retragă bani de la un bancomat), să le abordeze cu orice scuză și fură nepăsător cât mai mulți bani.

Citește și: Metodă nouă de furt la bancomat. Un simplu autocolant lasă clienții băncilor fără bani în conturi

Același „modus operandi” pe care îl folosesc escrocii stradali.

În acest ultim domeniu, trupele itinerante, în mare parte din România , sunt cele care sunt în fața celorlalte. Și asta afectează și bancomatele, locul cel mai favorabil (adică cu cei mai mulți bani cash) pentru a aborda cei mai vulnerabili oameni.

Astfel, acest trio de infractori săvârșise în acest timp 21 de fapte penale dovedite, deși entitățile bancare au clar că această cifră ar fi în jur de o sută, pe baza pretențiilor de această natură primite, conform ABC.

Tocmai, creșterea plăților telematice într-o mare parte a comerțului madrilen îi determină pe prietenii altora să-și concentreze eforturile pe acest tip de servicii.

 Cei acum reținuți s-au apropiat de casierii ascunzându-și fețele cu măști, iar în cazul femeilor, cu părul legat și acoperindu-și trăsăturile cu șepci.

 Odată ajuns la serviciu, scuza folosită a fost aproape întotdeauna aceeași: susține că ATM-ul ți-a înghițit cardul cu puțin timp înainte, apoi acoperă distribuitorul de facturi cu niște broșură publicitară și tastează cifra de dedesubt, profitând de momentul de confuzie.

Citește și: Români împlicați într-o mega fraudă de 38 de milioane de dolari, în California. 11 au fost arestați

În octombrie 2022, Garda Civilă a primit prima plângere: în ea, un bărbat de 84 de ani susținea că a pierdut 900 de euro din cont, la momentul în care se pregătea să retragă bani.

Astfel, la câteva minute după ora 10 dimineața din ziua cu pricina, o tânără se apropiase de el imediat ce acesta a introdus pe ecran PIN-ul; femeia i-a distras atenția, cu o stratagemă, spunând: „Ai grijă, tocmai mi-a înghițit cardul”. Când bătrânul s-a dezmeticit, femeia reușise să plece, după ce a retras mai întâi o mare sumă de numerar.

Cei acum reținuți se apropiau ascunzându-și fețele cu măști, iar în cazul femeilor, cu părul legat și acoperindu-și trăsăturile cu șepci.

Odată ajuns la bancomat, scuza folosită a fost aproape întotdeauna aceeași: au susținut că ATM-ul le-a înghițit cardul cu puțin timp înainte, apoi acoperă bancomatul cu pliante publicitare, tastând suma de retras dedesubt, profitând de momentul de confuzie. 

Citește și:  Fabuloasa poveste a „Rechinului“, mafiot oltean în Mexic: de la un magazin în Craiova la miliarde $

Escrocherie prin contactless

Anul trecut, autoritățile au avertizat cu privire la apariția unei noi metode cunoscute sub numele de „înșelătorie fără contact” , prin care infractorii încearcă să păcălească utilizatorii, de obicei vârstnici, și să le fure banii și la bancomate. În acest caz, bandiții fac inutilizabile sloturile fizice de intrare a cardului, astfel încât clienții să fie nevoiți să recurgă la cititorul „fără contact”.

Înainte să se întâmple asta, hoții se apropie să-și ofere ajutorul, în așa fel încât, în timp ce unul dintre ei distrage atenția persoanei afectate, celălalt profită de ocazie pentru a face rambursări în valoare de până la 1.500 de euro. Rețeta de a îndepărta eventualele jafuri este aceeași ca întotdeauna: neîncrederea față de persoanele care își oferă ajutorul, scrie ziarulromanesc.de.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te