Dacă proiectul inițial urma să coste 91,5 milioane de lei, acum trei IT-iști voluntari de la Asociația pentru Tehnologii Avansate - ATA, un ONG, au dezvoltat, lucrând două luni în timpul liber, aplicația software pe care ATA a donat-o Finanțelor. Pentru hardware, Finanțele au realocat două servere pe care le aveau deja și vor mai achiziționa alte trei cu un preț total estimat sub 100.000 de euro.
Cu trei IT-iști lucrând pro bono în timpul liber și cu 100.000 de euro, ministerul reușește să implementeze un proiect bugetat la 91,5 milioane lei și să facă astfel o economie de 91 milioane lei. Ceea ce se întâmplă în acest caz este un exemplu de urmat, dar ridică și semne de întrebare asupra modului rigid în care statul găsește soluții la proiecte și a sumelor pe care le alocă.
În plus, și conectarea caselor de marcat online la ANAF ar putea fi făcută acum mai rapid decât dacă statul ar fi derulat proiectul de 91,5 milioane de lei, însă ritmul depinde și de capacitatea firmelor de service de a iniția conexiunea caselor de marcat deja instalate, o operațiune simplă dar care necesită deplasarea la locul respectiv.
Citește mai mult pe Profit.ro.