Haos de Revelion 2023, în Poiana Brașov: Mai multe restaurante, închise de Protecția Consumatorului

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 29.12.2022 - 14:48
Poiana Brașov / Foto: brasov.net

Mii de turiști au ales, în ciuda prețurilor piperate, să petreacă de Revelion 2023 în Poiana Brașov. Dar, pentru mulți se pare că vacanța mult așteptată începe cu stângul. Protecția Consumatorului a găsit nereguli grave și a închis mai multe restaurante din stațiune.

SHARE

Zeci de kilograme de carne stricată, mâncare expirată, produse fără eticetă, mucegai, condiţii improprii de depozitare. Comisarii ANPC au descins la hotelurile, restaurantele și fast-food-urile din Poiana Brașov în prag de Revelion 2023 și, în urma neregulilor grave descoperite, au decis închiderea mai multor unități.  

Comisarii ANPC au luat la puricat toate restaurantele, barurile şi gheretele care pregătesc mâncare pentru turişti. Controlul a vizat unități din toate categoriile, din Poiana Brașov, de la hoteluri și până la restaurante sau chioșcuri.

Citește și: 70% din pensiunile dintr-o cunoscută stațiune din România, închise iarna aceasta de frica facturilor

La toate unitățile la care s-au găsit nereguli grave, ANPC a afișat anunțuri, prin care clienții sunt atenționați asupra opririi temporare a prestărilor de servicii.

„Acolo unde vorbim, în principiu, de produse tipice acestei perioade, și aici mă refer la carne din porc, cu siguranță pericolul poate fi foarte mare, dacă respectivele alimente sunt depozitate neconform”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC, relatează brasov.net.

ANPC nu a făcut încă publice rezultatele complete ale controalelor din Poiana Brașov.

Una dintre unitățile închise, de exemplu, vindea sandvișuri și sucuri într-una din parcările din stațiune. Reprezentantul unității a declarat că decizia suspendării activității este exagerată, câtă vreme, spune el, deficiențele constatate nu sunt grave: chedere imperfecte la geamurile chioșcului, crăpături în tavan și ciocolată caldă preparată din praf solubil, fără informarea clienților.

Citește și: VIDEO Românii din UK pot petrece Revelionul la Londra pe manelele lui Adi Minune. Cât costă tacâmul

„Pentru o nimica toată… dacă ne găsea cu ceva expirat sau sunt condiții de mizerie sau… se făceau poze, adică ne închideau complet”, a spus patronul chioșcului, potrivit brasovromania.net.

„După o lungă perioadă de timp, în sfârşit, activitatea susţinută a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a primit recunoaşterea publică pe care o merită. Pentru prima dată, în ultimii anii, greu încercaţi de crize succesive, cu impact direct asupra consumatorilor, datorită eforturilor şi înţelegerii cu care Ministerul Economiei, unul dintre cele mai afectate, în acest timp, s-a aplecat asupra modului în care ANPC reuşeşte să facă faţă solicitărilor crescânde ale pieţei, în condiţii depăşite cu mult de realitate, instituţia noastră va avea la dispoziţie un buget care o va aduce la un nivel tehnologic apropiat de zilele noastre. Beneficiind de resurse de cinci ori mai mari faţă de acest an, 2023 va însemna pentru ANPC un început putermic al modernizării şi pregătirii, pentru a face faţă provocărilor secolului 21″, a anunţat ANPC.

1.300 euro, prețul minim de Revelion 2023 în Poiana Brașov, la 4*, pentru două persoane

O mini-vacanță de 3 nopți de Revelion 2023 în Poiana Brașov pornește de la 1.300 de euro (3.225 de lei/persoană) pentru doi adulți, în cazul unui apartament în regim hotelier din cadrul complexului Silver Mountain Resort & Spa 4*.

Pachetul de Revelion 2023 la Silver Mountain Resort & Spa 4* include 3 nopți de cazare, mic dejun, petrecere cu muzică live pe 30 decembrie, cină festivă de Revelion (program artistic, muzica live, dansuri, invitati surpriza, tombola cu premii constand in pachete turistice), brunch si cină festivă, cu muzica live si invitati speciali, pe 1 ianuarie, acces la Spa.

La Hotel Piatra Mare 4*, petrecerea de Revelion 2023 pornește de la 1.350 de euro pentru doi adulți. Pachetul include 3 nopți de cazare, mic dejun, cina festivă de Revelion, cină festivă pe 1 ianuarie, acces la piscina interioară, saună, salină, sala de fitness.

La Hotel Escalade 4* din Poiana Brașov, Revelionul pleacă de la 1.400 de euro pentru doi adulți. Pachetul include 4 nopți de cazare, cu demipensiune (mic dejun și cină), cină festivă de Revelion cu muzică live, brunch și cină festivă cu muzica live pe 1 ianuarie, acces la piscina interioară, saună, sala de fitness, biliard și tenis de masa.

Pentru o mini-vacanță de Revelion 2023 la Hotel Alpin Resort & Spa 4*, doi adulți trebuie să scoată din buzunar minimum 1.990 de euro (cameră dublă economic). Pachetul include 4 nopți de cazare cu demipensiune, cină tematică - "Melon Dance" pe 30 decembrie, cină tematică de Revelion cu muzică live și artiști renumiți - "Honeycomb Candy", brunch tradițional și seară tematică - "Marbles" – pe 1 ianuarie, cină tematică "Building Blocks" pe 2 ianuarie, acces la piscina semiolimpică, saună uscată și umedă, jacuzzi, fitness, acces la parcul tematic Alpin Magic Land. Pentru o cameră „Deluxe”, prețul pachetului ajunge la 2.750 de euro/2 persoane, iar în cazul unui ”Economic Junior Suite” premium, la 3.090 euro.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te