Gigantul Vodafone renunţă la 11.000 de locuri de muncă, din cauza lipsei de flux de numerar

DE Florin Budescu | Actualizat: 16.05.2023 - 12:32
Foto: Flickr/Kārlis Dambrāns / imagine cu caracter ilustrativ

Noua șefă Vodafone, Margherita Della Valle, a anunţat că va tăia 11.000 de locuri de muncă, în trei ani, pentru a simplifica birocraţia grupului de Telecomunicații și a-și recâștiga avantajul competitiv, deoarece prognozează o scădere a fluxului de numerar.

SHARE

Acesta urmează să se reducă dratic, cu 1,5 miliarde de euro.

Vodafone, concedieri masive

Reducerile de locuri de muncă sunt cele mai mari din istoria Vodafone, care are aproximativ 100.000 de angajați, în Europa și Africa, ceea ce o face una dintre cele mai cunoscute mărci corporative din Marea Britanie.

„Performanța noastră nu a fost suficient de bună”, a spus Della Valle, care a fost numită definitiv în funcția de CEO luna trecută, adăugând: „Prioritățile mele sunt clienții, simplitatea și creșterea”.

Vodafone a deschis şedinţa de tranzacţionare bursieră de azi cu 4,5% mai jos. Este cea mai mare scădere a indicelui FTSE 100 (Financial Times Stock Exchange 100 Index), de la Bursa din Londra, coborând la cel mai scăzut nivel, de la începutul lunii ianuarie.

Citeşte şi: Gigantul Amazon va reduce încă 9.000 de locuri de muncă, după concedierile anterioare

„Performanța slabă a fost ceva la care piețele au ajuns să se aștepte de la Vodafone, în ultimul timp, iar rezultatele pe întregul an nu au inversat tendința”, a declarat Matt Britzman, analist de acțiuni la Hargreaves Lansdown.

Della Valle a spus că Germania, cea mai mare piață a Vodafone, a avut performanțe slabe, în timp ce Spania, care s-.a confruntat cu o concurență acerbă, în ultimii ani, este în curs de revizuire strategică.

Citeşte şi: Concedieri masive la Ford Europe, din cauza electrificării. Activităţile de dezvoltare revin în SUA

Subliniind presiunile asupra afacerilor sale, Vodafone a anunţat că va genera numerar de 3,3 miliarde de euro (3,6 miliarde de dolari), în acest an financiar, în scădere de la 4,8 miliarde de euro, până la sfârșitul lunii martie a acestui an.

Analistii se așteptau la o scădere de 3,6 miliarde de euro, conform Reuters.

Citeşte şi: Elon Musk spune că Twitter a terminat cu concedierile și este gata să angajeze din nou

Pentru anualizarea de până la sfârșitul lunii martie, presiunile din Germania și costurile mai mari ale Energiei au dus la o scădere cu 1,3% a câștigurilor de bază ale Grupului Vodafone, la 14,7 miliarde de euro.

Vodafone a spus că piața europeană de Telecomunicații a oferit de multă vreme un randament slab al capitalului investit în rețele, iar performanța sa relativă s-a înrăutățit în timp.

Investitorii și rivalii au descris grupul britanic ca fiind greu de gestionat și lent în a răspunde la schimbările pieței.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te