Elon Musk spune că Twitter a terminat cu concedierile și este gata să angajeze din nou

DE Daniel Toșa | 22.11.2022 - 08:33
Elon Musk spune că Twitter a terminat cu concedierile și este gata să angajeze din nou - FOTO: Profimedia

După ce a eliminat aproape două treimi din forța de muncă de 7.500 de persoane de la Twitter în trei săptămâni, Elon Musk face din nou angajări.

SHARE

În timpul unei întâlniri cu toți angajații Twitter de astăzi, Musk a declarat că societatea a terminat cu concedierile și că recrutează în mod activ pentru roluri în inginerie și vânzări și că angajații sunt încurajați să facă recomandări, potrivit a două persoane care au participat și unei înregistrări parțiale obținute de The Verge.

Comentariile sale au fost făcute în aceeași zi în care un val nespecificat de reduceri a lovit departamentul de vânzări al Twitter, care a pierdut aproape toată conducerea de la preluarea lui Musk.

Musk nu a specificat tipurile de roluri de inginerie sau de vânzări pentru care Twitter făcea angajări, iar compania nu are în prezent niciun post vacant listat pe site-ul său.

"În ceea ce privește angajările critice, aș spune că oamenii care se pricep foarte bine la scrierea de software sunt cea mai mare prioritate", a spus el în timpul întâlnirii. The Verge a relatat săptămâna trecută că recrutorii Twitter au contactat deja inginerii, cerându-le să se alăture "Twitter 2.0 - o companie Elon".

Citește și: 2.000.000 lei cheltuie primăria Brașov doar pe luminițele de Crăciun. Instalații noi pe 6 bulevarde

Reuniunea de luni a tuturor angajaților a fost prima dată când angajații Twitter au auzit de la Musk de când acesta le-a cerut tuturor să opteze pentru a rămâne pentru resetarea sa culturală "extrem de dură", ceea ce a dus la aproximativ 1.000 de demisii săptămâna trecută.

În timp ce a răspuns la întrebările angajaților timp de aproximativ o jumătate de oră de la sediul Twitter din San Francisco, Musk a declarat că nu există "niciun plan" de a muta sediul Twitter în Texas, așa cum a făcut cu Tesla, dar că ar putea avea sens să aibă "un sediu dublu" în California și Texas.

Citește și: 24 noiembrie. Summit Educație Financiară: „Cum investești inteligent în vremuri complicate?”

"Dacă am vrea să mutăm sediul în Texas, cred că ar contribui la ideea că Twitter a trecut de la stânga la dreapta, ceea ce nu este cazul", le-a spus el angajaților. "Aceasta nu este o preluare a Twitter de către aripa de dreapta. Este o preluare a Twitter de către aripa moderată", potrivit Theverge.

Musk a continuat spunând că, "pentru a fi piața digitală a orașului, trebuie să reprezentăm oameni cu o gamă largă de opinii, chiar dacă nu suntem de acord cu aceste opinii". (El nu a abordat concedierea a zeci de angajați pentru că au postat tweet-uri și mesaje Slack care îl criticau în ultimele două săptămâni).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te