Efectul Medvedev. Acţiunile Tesla s-au prăbuşit, după ce Elon Musk a fost lăudat de Rusia

DE Alexandru Pop | Actualizat: 29.12.2022 - 12:39
Efectul Medvedev. Acţiunile Tesla s-au prăbuşit, după ce Elon Musk a fost lăudat de Rusia - Foto: S&P 500

Acțiunile producătorului de vehicule electrice Tesla au scăzut cu 70%, poate şi sub Efectul Medvedev.

SHARE

De la începutul anului, acţiunile Tesla s-au aflat în topul primelor cinci cele mai mari scăderi, pe S&P 500. Prin comparație, indicele de referință a scăzut cu aproximativ 20%.

În timp ce Tesla a continuat să-și crească profiturile, semnele de diminuare a cererii și de concurență sporită îi îngrijorează pe investitori. Mai apoi, este vorba despre achiziția Twitter, de către CEO-ul Elon Musk.

Unele dintre acțiunile lui Musk de la preluarea companiei de social media, inclusiv eliminarea unei structuri de moderare a conținutului creat, pentru a aborda discursul instigator la ură, și alte probleme de pe platformă au deranjat agenții de publicitate Twitter și au oprit unii utilizatori.

Îngrijorare pe Wall Street

Acest lucru a declanşat îngrijorarea pe Wall Street, că Twitter atrage prea mult din atenția miliardarului și poate jignește clienții fideli Tesla, scrie 1News.

citeşte şi: Cutremur la Twitter. Elon Musk își anunță demisia din funcția de CEO. Care e condiția principală?

Achiziția Twitter de către Musk a deschis o furtună politică și a cauzat deteriorarea mărcilor Musk și Tesla, ceea ce a dus la o „depreciere completă pentru acțiuni”, a scris analistul Wedbush Dan Ives, într-o notă de cercetare săptămâna aceasta.

Musk a spus că intenționează să rămână în funcția de CEO al Twitter până când va găsi pe cineva dispus să-l înlocuiască.

În ciuda concentrării lui Musk pe Twitter, rezultatele Tesla au fost solide în acest an.

Totuşi pe creştere

Compania din Austin, Texas, a înregistrat o creștere de la an la an a profitului și a veniturilor, în primele trei trimestre ale anului 2022, inclusiv dublarea profitului din trimestrul al treilea, față T3 2021.

citeşte şi: Viață cruntă la Twitter în ERA Musk. Jurnaliștii care au scris despre noul proprietar, blocați

Cu toate acestea, modelele de vehicule electrice de la alți producători de automobile încep să scadă dominația Tesla pe piața de vehicule electrice din SUA.

Din 2018 până în 2020, Tesla deținea aproximativ 80% din piața de vehicule electrice. Cota sa a scăzut la 71% în 2021 și a continuat să scadă, potrivit datelor S&P Global Mobility.

Luna aceasta, într-o mișcare rară, Tesla a început să ofere reduceri până la sfârșitul anului la cele două modele cele mai vândute, semn că cererea pentru vehiculele sale electrice încetinește.

Tesla va rata estimările

Ives prezice că Tesla va rata probabil estimările Wall Street atunci când compania își va raporta rezultatele din al patrulea trimestru, invocând niveluri mai ridicate ale stocurilor, recentele reduceri de preț și încetinirile generale ale producției din China. De asemenea, el se așteaptă la o „traiectorie mai blândă pentru 2023”.

„Realitatea este că, după un mediu de cerere de poveste despre Cenușăreasa din 2018, Tesla se confruntă cu niște vânturi în fața competiției macro și specifice companiei în 2023, care încep să apară atât în SUA, cât și în China”, a scris Ives.

Totuși, Ives este optimist că perspectivele pe termen lung ale Tesla rămân solide pe măsură ce piața globală a vehiculelor electrice crește – iar Musk se reorientează asupra Tesla.

„Cu toate acestea, orice alt pas strategic strategic al Musk va fi analizat cu atenție de către Street și va cântări în continuare acțiunile”, a scris el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te