Cutremur la Twitter. Elon Musk își anunță demisia din funcția de CEO. Care e condiția principală?

DE Daniel Toșa | 21.12.2022 - 08:36
Cutremur la Twitter. Elon Musk își anunță demisia din funcția de CEO. Care e condiția principală? - FOTO: Profimedia

Elon Musk a anunţat marţi că va demisiona din funcţia de director executiv al Twitter după ce va găsit un înlocuitor.

SHARE

"Voi demisiona din funcţia de CEO de îndată ce voi găsi pe cineva suficient de nebun pentru a accepta postul! După aceea, voi conduce doar echipele care se ocupă de software şi de servere", a scris Musk pe Twitter. 

După săptămâni de agitație de când a cumpărat compania, Elon Musk a făcut un sondaj pe Twitter, întrebând dacă ar trebui să rămână la conducere și a spus că va respecta rezultatul, scrie NY Times.

Elon Musk i-a întrebat duminică seară pe utilizatorii Twitter dacă ar trebui să demisioneze de la conducerea site-ului de socializare. Peste 17 milioane de voturi au fost exprimate și au dat un verdict clar: 57,5 la sută au spus că ar trebui să demisioneze, într-un „sondaj” pe Twitter care s-a încheiat luni.

Dacă va merge până la capăt, Musk va preda frâiele companiei pe care a cumpărat-o cu 44 de miliarde de dolari la sfârșitul lunii octombrie.

Concedieri în masă la Twitter

Săptămânile turbulențe de atunci au fost marcate de concedieri în masă în cadrul companiei, scăderea vânzărilor de publicitate, demisii ale directorilor și diverse conturi de utilizator de profil suspendate pentru încălcări ale politicii nou inventate.

Duminică, Twitter a anunțat o politică pentru a împiedica utilizatorii să partajeze linkuri și nume de utilizator de pe alte platforme sociale, precum Instagram, Facebook și Mastodon, iar apoi, aparent, a restrâns aceeași politică.

Elon Musk a făcut ravagii la Twitter

Ultimele acțiuni ale lui Musk cu Twitter au fost „ultima picătură”, a scris duminică pe Twitter Paul Graham, unul dintre fondatorii acceleratorului de start-up-uri Y Combinator. Graham a susținut preluarea de către Musk, dar duminică a scris: „Renunț. Puteți găsi un link către noul meu profil Mastodon pe site-ul meu”. Contul său a fost suspendat pentru scurt timp.

Săptămâna trecută, Twitter a suspendat aproximativ 20 de conturi care urmăreau locațiile avioanelor private, inclusiv unul care urmărea avionul privat al lui Musk, justificând decizia cu o nouă politică care interzicea conturile dacă împărtășeau „locația în direct” a unei alte persoane.

Conturile unor jurnaliști de la The New York Times, The Washington Post, CNN și alte instituții au fost, de asemenea, suspendate săptămâna trecută, aparent în temeiul aceleiași politici, iar apoi au fost reintroduse după ce Musk a întrebat utilizatorii dacă ar trebui să li se permită să revină. Cincizeci și nouă la sută au răspuns afirmativ, într-un „sondaj” pe Twitter cu 3,7 milioane de voturi.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te