Dezastru la Penny. La ce magazin s-au descoperit mizerie, excremente de şoareci şi spaţii insalubre

DE Florin Budescu | Actualizat: 01.03.2024 - 10:20
Dezastru la Penny. La ce magazin s-au descoperit mizerie, excremente de şoareci şi spaţii insalubre - Foto: CJPC Bihor
Dezastru la Penny. La ce magazin s-au descoperit mizerie, excremente de şoareci şi spaţii insalubre - Foto: captură video CJPC Bihor

Dezastru la Penny. La ce magazin s-au descoperit mizerie, excremente de şoareci şi spaţii insalubre. Magazinul Penny din oraşul Marghita a fost închis de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

SHARE

Dezastru la Penny. La ce magazin s-au descoperit mizerie, excremente de şoareci şi spaţii insalubre. Magazinul Penny din oraşul Marghita a fost închis de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor.

Totul - în urma mai multor nereguli depistate, inclusiv mizerie, excremente de rozătoare şi resturi de alimente.

Dezastru la Penny. La ce magazin s-au descoperit mizerie, excremente de şoareci şi spaţii insalubre

Potrivit unui comunicat transmis de CJPC Bihor, controlul a avut loc după ce un consumator bihorean a făcut o sesizare online, pe site-ul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Când au ajuns la magazinul reclamat, comisarii au descoperit că în unitate, precum şi în spaţiile de depozitare, existau urme de excremente de şoareci şi că unele produse congelate (mazăre, cartofi) erau aşezate în cărucioare, la temperatura mediului ambiant, în apropiere de spaţiul de colectare a deşeurilor.

Citeşte şi: Lidl retrage un nou produs de la vânzare. Clienții au fost anunțați să-l returneze. Este periculos

Alte nereguli identificate au mai fost comercializarea unor produse congelate (păstrăv eviscerat, burtă de vită, cocktail de fructe de mare, pangasius, pulpe de pui, gheaţă cuburi) cu depuneri masive de gheaţă şi spaţii frigorifice cu resturi de alimente, cu praf, scurgeri, mâzgă, impurităţi şi rugină.

Foto: captură video CJPC Bihor

"În spaţiul de depozitare, navetele cu pâine - atât cea feliată, cât şi cea ambalată, dar şi cea nefeliată, neambalată - erau aşezate lângă mâncarea pentru animale, saci cu deşeuri, ambalaje şi resturi", se arată în comunicat.

Citeşte şi: Mega Image, amendată de Protecția Consumatorilor cu aproape 500.000 de lei. Ce nereguli s-au găsit?

În timpul controlului, comisarii au făcut fotografii și filmări, în care se vede mizeria din interiorul magazinului, conform Bihoreanul.

În plus, benzile mobile de la casele de marcat erau murdare, sub acestea fiind găsite resturi de alimente mucegăite, mâzgă, "constituindu-se astfel într-o zonă cu risc de infecţie şi contaminare a produselor".

Ca atare, comisarii au amendat magazinul cu 50.000 de lei şi au oprit de la vânzare produse alimentare neconforme în valoare de 14.000 de lei. Mai mult, aceştia au decis să închidă magazinul, până când angajaţii vor face curăţenie peste tot.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te