Cum poți reduce costurile de căldură. Te ajută două obiecte pe care oricine le are în casă

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 18.10.2023 - 18:07
Oamenii caută soluții pentru pierderile de căldură Foto: Pexels - rol ilustrativ

Costurile tot mai mari cu încălzirea îi fac pe oameni să găsească soluții pentru a evita pierderile de energie. Desigur, prima variantă și cea mai plauzibilă este să izolezi foarte bine locuința. Două obiecte de la tine din casă îți vor fi de mare ajutor.

SHARE

Multe locuințe sunt modernizate dar proprietarii doresc să economisească bani pentru a reduce costurile cu energia. Vă vom arăta ce zone ar trebui să izolați în cei patru pereți pentru a le proteja optim de frig și zgomot

Potrivit informațiilor brute de la Agenția Federală pentru Mediu și Conservarea Naturii din Germania (BUND), aproximativ o cincime din căldură poate fi pierdută prin ferestre și uși care nu au pierderi.
 

Cum poți reduce costurile de căldură cu o folie de aluminiu și o lumânare

 
Aceste pierderi de căldură pot fi găsite cu o lumânare. Lumina lumânării arată unde intră aer rece dacă lumânarea pâlpâie lângă ferestre și uși, este necesară etanșarea.
 
Oricine crede că acest lucru se întâmplă mai des în clădirile mai vechi decât în ​​casele mai noi se înșală. Casele construite în prima jumătate a secolului au risipit adesea mai puțină energie decât casele construite în anii 1950 și 1960.
 
 
Proprietarii ar trebui să-și verifice ferestrele înainte de iarnă. Trebuie verificat dacă fitingurile se închid corect. Dacă acestea nu sunt în regulă, ar trebui reajustate.
Aceste măsuri sunt importante:
  • Găsiți și sigilați scurgerile cu lumina lumânărilor.
  • Fitinguri de ulei cu ulei de mașină de cusut.
  • Verificați etanșările și vopseaua exterioară a ferestrelor.
  • Reparați zonele mici deteriorate sau vopseaua puternic deteriorată.
Ca și în cazul mașinilor, repararea petelor mici de rugină crește și durata de viață a ferestrelor și ușilor.
Verifică dacă intră aerul rece pe geam Foto: pexels.com- rol ilustrativ

La ce trebuie să fiu atent când efectuez mici reparații?

Buzele de cauciuc de pe ferestre sau uși nu trebuie înlocuite de pasionații de bricolaj. Experții avertizează că acest lucru va anula garanția producătorului.
 
 
Pentru ferestrele mai vechi care nu se mai închid ermetic chiar și după reglare, cei care se fac singuri pot folosi benzi de etanșare ieftine care sunt lipite în ferestre. În magazinul de hardware costă mai puțin de cinci euro pe metru.
Dacă există un gol sub ușa din față, benzile speciale de etanșare cu perii mici previn curentul de aer consumator de energie.
 
Unde se pune folie de aluminiu
Pentru a preveni scăparea căldurii prin perete, în spatele tuturor caloriferelor de pe pereții exteriori trebuie atașată folie reflectorizantă, subliniază Academia Germană de bricolaj. Magazinele de hardware și magazinele specializate oferă diferite materiale pentru aceasta .
 
 
Cei care doresc să economisească bani pot folosi folie de aluminiu. Acesta este mai întâi atașat pe o placă subțire sau pe o bucată de carton pentru a facilita introducerea în spatele radiatorului.
 
Folia de aluminiu împiedică pierderile de căldură Foto: Captură thisismoney.co.uk
 
Cartonul sau cartonul este apoi tăiat astfel încât această izolație să poată fi atârnată de cele două console de perete ale radiatorului fără probleme.
 
Izolați țevile interioare și economisiți energie
Conductele de încălzire trebuie bine izolate înainte de începerea sezonului de încălzire, astfel încât căldura să ajungă în apartament și să nu se piardă pe parcurs.
 
 
Proprietarii de case ar trebui să acorde atenție unei bune izolații și termoizolații încă de la început,Acest lucru nu numai că economisește costuri, dar protejează și clima și mediul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te