Trei companii sud-coreene de renume, interesate să investească în sectorul energetic românesc

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 07.09.2021 - 18:12
Trei companii sud-coreene de renume, interesate să investească în sectorul energetic românesc. / Foto: BKB Energy

O delegație din Coreea de Sud, formată din reprezentanții BKB Energy, Hyundai Power Systems si AKEDA, condusă de Președintele BKB Energy, domnul Siwoo Chung, a efectuat o vizită tehnică în România, în perioada 3 – 7 septembrie 2021.

SHARE

Delegația sud-coreeană s-a întâlnit cu ministrul Energiei, Virgil Popescu. În cadrul discuțiilor au
fost abordate subiecte legate de intenția companiilor sud-coreene de a investi în sectorul energetic
românesc, în special în producția de energie electrică, atât din surse clasice, cât și regenerabile.

De asemenea, delegația a vizitat centralele termoelectrice de la Mintia și Paroșeni, aparținând Complexului Energetic Hunedoara, precum și centralele Rovinari, Turceni, Ișalnița și Craiova II, aparținând Complexului Energetic Oltenia, purtând discuții cu conducerile celor două companii.

”Suntem interesați să investim în producția de energie electrică din România”, a declarat Siwoo Chung.
”Mai mult, suntem pregătiți să investim în producția de energie electrică bazată pe gaze naturale, dar și în producția din surse regenerabile. Republica Coreea este semnatar al Acordului de la Paris privind limitarea schimbărilor climatice prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Știm că Uniunea Europeană are un întreg program dedicat acestei ținte - Green Deal, prin care își propune să atingă neutralitatea climatică până în anul 2050. Știm că România, ca membră a Uniunii Europene, își asumă ținte ambițioase pentru reducerea emisiilor poluante, gazul natural fiind combustibilul de tranziție.

Avem expertiza și finanțările necesare pentru a răspunde acestor deziderate. Astfel, ne dorim să investim atât în Complexul Energetic Oltenia, cât și în Complexul Energetic Hunedoara, să construim centrale pe gaze naturale, de care România dispune, dar care să fie pregătite și pentru utilizarea hidrogenului. Ne propunem și să folosim depozitele de zgură și cenușă închise ale termocentralelor pentru construcția de parcuri fotovoltaice.

Suntem pregătiți să investim câteva miliarde de dolari în aceste proiecte precum și la colaborarea cu toate companiile românesti interesate să participe la dezvoltarea unui sistem energetic competitiv, actiuni ce vor
crea multiple oportunități si noi locuri de muncă.

Termocentralele pe care le-am vizitat au avantajul că detin deja facilitati pe care le putem folosi (de exemplu, logistica si acces la sistemul energetic național, conducte de apă, de gaze etc.), există forță de muncă specializată și sunt convins că vom primi sprijinul instituțional necesar de la autoritățile locale și centrale pentru realizarea investițiilor pe care ni le propunem”, a mai spus Siwoo Chung.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te