Cererea Indiei, de țiței Ural de provenienţă rusească, menține în creștere exporturile Rusiei

DE Florin Budescu | Actualizat: 28.03.2023 - 12:20
Cererea Indiei, de țiței Ural de provenienţă rusească, menține în creștere exporturile Rusiei - Foto: Profimedia Images

India a fost cel mai mare cumpărător de ţiţei Urali rusesc, în luna martie. Cererea țării pentru acest tip de petrol înseamnă că Rusia trebuie să mențină exporturile ridicate, au declarat doi comercianți. Rafinăriile indiene cumpărau rar petrol rusesc.

SHARE

Rafinăriile din India, care în trecut cumpărau rar petrol rusesc, din cauza costurilor ridicate de transport, au apărut drept clienți cheie la petrol, pentru Rusia, achiziționând țițeiul respins de Occident, de la începutul conflictului din Ucraina, din februarie 2022.

Creşte cererea Indiei pe țiței Ural

În martie, achizițiile de petrol Ural, de către India, au reprezentat mai mult de 65% din totalul exporturilor maritime de Urali, au arătat datele Refinitiv.

Comercianții au spus că cererea în creștere de la rafinăriile indiene obligă Rusia să susțină exporturile, în ciuda angajamentului Moscovei, de a reduce producția de petrol.

Săptămâna trecută, viceprim-ministrul Alexander Novak a declarat că Rusia este foarte aproape de a-și atinge obiectivul de a reduce producția de țiței cu 500.000 de barili pe zi (bpd) la aproximativ 9,5 milioane de barili pe zi, conform Reuters.

Citeşte şi: Prețul petrolului a crescut din nou: Cauza, temerile privind aprovizionarea. La cât e cotat

În aprilie, Rusia ar putea continua să mențină exporturi mari de petrol pentru a satisface nevoile de rafinări ale Indiei, au spus comercianții. Întreținerea sezonieră a rafinăriilor de petrol din Rusia va permite statului să facă acest lucru.

Încărcările de petrol Ural rusesc sunt de așteptat să crească în martie, cu 4%, faţă de februarie.

"India cumpără foarte activ petrol rusesc, este profitabil, în comparație cu alternativele. Ei cer volume serioase și trebuie să livrăm", a spus un comerciant de pe piața rusă de petrol.

Citeşte şi: Veste proastă pentru Putin: G7 și Australia s-au alăturat UE la plafonarea petrolului rusesc

Cererea cumpărătorilor indieni a susținut prețurile petrolului din Urali, au spus comercianții.

Reducerea pentru Ural a scăzut cu aproximativ 8 dolari pe baril, comparativ cu jumătatea lunii ianuarie, a declarat Novak săptămâna trecută.

Comercianții au spus că creșterea încărcăturilor de petrol din Urali a înăsprit piața tancurilor petroliere, care se confruntă deja cu constrângeri, din cauza sancțiunilor.

Acesta este motivul pentru care expeditorii folosesc cisterne Suezmax, concepute pentru transportul a 130.000-180.000 de tone, pentru a expedia mărfuri de 100.000 de tone din porturile baltice.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te