Cea mai mare clădire de birouri din România va găzdui firme din SUA, Germania, Franţa

DE Sorin Ion | Actualizat: 25.04.2023 - 16:34
Noul campus include supermarket, sală de fitness, hub medical – Foto: palascampus.ro

Cea mai mare clădire de birouri din România a fost inaugurată marți la Iași, complexul având 60.000 de metri pătraţi închiriabili și găzduind companii din țări precum SUA, Germania, Franţa.

SHARE

Cea mai mare clădire de birouri din România, Palas Campus, a fost inaugurată marţi, la Iaşi, în prezenţa premierului Nicolae Ciucă şi a ambasadorului SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, acesta fiind cel de-al doilea proiect amplu de regenerare urbană realizat la Iaşi de compania Iulius, scrie Agerpres.

Cea mai mare clădire de birouri din România va găzdui firme din SUA, Germania, Franţa

Premierul Ciucă a declarat că o astfel de investiţie este pe termen lung şi polarizează potenţialul din întreaga regiune, fapt care constitue un exemplu ce trebuie să fie aplicat şi în alte regiuni ale ţării.

"Este un proiect care, din punctul meu de vedere, este corelat foarte bine cu tot ceea ce noi am introdus pe lista de priorităţi a programului de guvernare. Faptul că aici s-a vorbit despre istoria Iaşiului, într-adevăr, Iaşiul are o istorie. Iaşiul a făcut istorie pentru România, Iaşiul, iată, are prezent şi ceea ce este cel mai important, Iaşiul are viitor, pentru că o asemenea investiţie trece dincolo de termen scurt. Este o investiţie pe termen lung ce va polariza energiile din Iaşi, dar cu certitudine va polariza voinţa, dorinţa şi potenţialul din întreaga regiune Moldova. Este foarte important ca modelul, exemplul pe care Iaşiul îl dă astăzi, să se multiplice şi să aibă acea contribuţie pe care cetăţenii o aşteaptă, acea evoluţie în care noi, de la nivel central, investim foarte multă încredere şi ne asumăm responsabilitatea să sprijinim astfel de proiecte şi să asigurăm, pentru că vorbim de reducerea disparităţii, şanse egale tuturor cetăţenilor, la ceea ce înseamnă dezvoltare şi prosperitate", a afirmat în discursul său Nicolae Ciucă.

Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, a afirmat că a remarcat că în ultimii 15 ani Iaşiul s-a schimbat foarte mult şi a apreciat, totodată, faptul că a devenit un hub european atractiv pentru marile companii de talie mondială.

"Au trecut 15 ani de când am fost ultima dată la Iaşi. S-au schimbat atât de multe aici. Dezvoltarea economică a oraşului şi a regiunii este impresionantă. Iaşiul şi-a câştigat reputaţia de centru regional digital, păstrându-şi în acelaşi timp moştenirea culturală vibrantă. De fapt, Iaşiul de devenit în mod clar un hub european emergent atractiv pentru companiile americane de talie mondială. Prin conducere puternică şi investiţiile în sectorul privat, o forţă de muncă foarte bine pregătită, costuri operaţionale competitive şi o amplasare strategică, Iaşiul îşi creşte vizibilitatea atât în România cât şi în Europa", a declarat ambasadorul Kathleen Kavalec.

Citește și: VIDEO Mercury, „avionul apocalipsei” al SUA, a lansat o rachetă-test nucleară. „Putem lovi oriunde”

Preşedintele companiei dezvoltatoare Iulius, Iulian Dascălu, a arătat că acest proiect a fost demarat la începutul pandemiei.

"Am început Palas Campus când ne confruntam deja cu provocările pandemiei, într-o piaţă office în expectativă. Acum, ne primim partenerii în noua clădire, pe cele 13 companii de renume mondial, cu birouri dedicate pentru peste 5.000 de talente locale din industria creativă şi automotive, ce realizează de aici programare cu impact în viitorul business-urilor, siguranţei şi calităţii vieţii în general. Este un proiect atractiv, inedit din mai multe perspective, cu o misiune orientată spre dezvoltarea şi susţinerea oraşului, o atenţie accentuată acordată sustenabilităţii şi cu premiere la nivel naţional atinse pe această direcţie. Un proiect care a adus la Iaşi primele sedii din regiune ale unor companii puternice şi a susţinut dezvoltarea celor care sunt deja prezente în polul regional de business crescut, în ultimul deceniu, la Palas Iaşi", a afirmat Iulian Dascălu.

În acest campus office şi-au stabilit sediul 13 companii, din SUA, Germania, Franţa, Norvegia, Elveţia şi România, unele cu primul lor birou din regiune.

Campusul office a fost construit în zona centrală nedezvoltată, pe strada Sf. Andrei, care a fost transformată de compania Iulius într-un hub creativ şi de inovaţie. Palas Campus este cea mai mare investiţie din România demarată în pandemie şi cea mai mare de după inaugurarea, din 2012, a primului proiect mixed-use din România - ansamblul Palas - din imediata vecinătate.

De asemenea, este singura clădire office din ţară aflată în dublu proces de certificare green.

Citește și: Cum îți recuperezi taxa auto și dobânda aferentă. Mecanismul de restituire, valabil până în 2027

Palas Campus este compus din şase corpuri cu înălţimea maximă de şase etaje construite şi dotate la cele mai înalte standarde de calitate şi sustenabilitate, care sunt dispuse astfel încât creează o curte interioară relaxantă, cu spaţii verzi şi de promenadă. Cele şase corpuri de clădire sunt conectate la parter şi la primele trei etaje, cu o suprafaţă închiriabilă de 60.000 metri pătraţi, desfăşurată pe orizontală, dintre care 54.000 metri pătraţi office şi 6.000 metri pătraţi retail.

Campusul include spaţii de tip coworking în aer liber, restaurante, cafenele şi terase, un supermarket şi o sală de fitness, un hub medical şi o zonă de servicii. Proiectul beneficiază de 650 de metri lungime de piste de ciclism, 500 de spaţii securizate pentru biciclete, 16 staţii de încărcare pentru maşini electrice şi o parcare subterană cu o capacitate de aproximativ 625 de locuri.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te