Ce se întâmplă cu e-Factura, e-Transport şi e-TVA? Anunțul lui Marcel Ciolacu

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 28.06.2024 - 11:13
Ce se întâmplă cu e-Factura, e-Transport şi e-TVA? Anunțul lui Marcel Ciolacu - Foto: keez.ro (rol ilustrativ)

Marcel Ciolacu anunţă modificări referitoare la e-Factura, e-Transport şi e-TVA. Premierul spune că digitalizarea sistemelor statului nu înseamnă mai multă birocraţie, ci trebuie să fie un ajutor pentru economie.

SHARE

Premierul Marcel Ciolacu anunţă modificări referitoare la e-Factura, e-Transport şi e-TVA, afirmând că digitalizarea sistemelor statului nu înseamnă mai multă birocraţie, ci trebuie să fie un ajutor pentru economie.

Totodată, el anunţă modificarea reglementărilor referitoare la aplicarea facilităţilor fiscale în cazul salariului minim şi îngheţarea punctului de amendă.

Ce se întâmplă cu  e-Factura, e-Transport şi e-TVA? Anunțul lui Marcel Ciolacu

”Începem astăzi cu cel mai aşteptat punct de pe ordinea de zi, modificările privitoare la e-Factura, e-Transport şi e-TVA. Vreau să fiu cât se poate de clar: digitalizarea sistemelor statului nu înseamnă mai multă birocraţie şi mai multe probleme administrative pentru mediul de afaceri.
 
 
Dimpotrivă, digitalizarea trebuie să fie un ajutor pentru economie. Digitalizare înseamnă simplificare pentru firme şi combaterea evaziunii fiscale pentru stat.
 
De aceea, domnule ministru Boloş, orice proiect trebuie discutat mai întâi cu cei vizaţi. Înţeleg că v-aţi consultat până la urmă cu experţii contabili şi cu mediul de afaceri şi veniţi astăzi cu o serie de modificări care ţin cont de realitate. Vă rog, după şedinţa de Guvern, să explicaţi în detaliu cum aţi corectat acest act normativ”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri, la începutul şedinţei de Guvern. 
 
El a anunţat o altă modificare cu privire la aplicarea facilităţilor fiscale în cazul salariului minim. 
 
”Tot din partea Finanţelor vine o modificare a reglementărilor referitoare la aplicarea facilităţilor fiscale în cazul salariului minim. Contravaloarea tichetelor de masă, respectiv a indemnizaţiei de hrană, acordate potrivit legii, sunt excluse de la calculul pragului de 4.000 de lei. Astfel, protejăm puterea de cumpărare a tuturor angajaţilor încadraţi cu salariul minim pe economie”, a transmis Marcel Ciolacu.
 
 
Premierul a prezentat şi alte proiecte care vor fi discutate în cadrul şedinţei de Guvern. 
 
”Şi tot astăzi, vom îngheţa şi punctul de amendă, astfel încât acesta să nu crească odată cu salariul minim pe economie. Aducem clarificări importante legislaţiei pentru interzicerea păcănelelor în localităţile cu mai puţin de 15.000 de locuitori. Practic, închidem o portiţă folosită de cei care încercau să ocolească legislaţia din domeniul jocurilor de noroc. Tot astăzi, finalizăm procesul de reorganizare a tuturor ministerelor în termenul asumat”, a mai declarat Marcel Ciolacu, conform news.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te