Bolojan restructurează și Aeroportul Oradea: rămân 52 de angajați, pompierii puși să facă handling

DE Valentin Mirică | Actualizat: 15.09.2021 - 12:23
Ilie Bolojan Foto: Facebook

Președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, a anunțat că va restructura structura de personal a Aeroportului Oradea, care de la 78 de angajați ajunge la 52. Pentru comparație, la compania de aeroporturi București lucrează 1516 persoane, iar conducerea a refuzat concedierile.

SHARE

"Unele cheltuieli de personal nu se justificau. Gândiţi-vă, de exemplu, că s-a redus şi structura personalului de pază, care era de tipul pazei aeroportului de Kandahar, probabil. Numărul acestora s-a redus cu 40% şi nu se întâmplă nimic", a spus, marți, Bolojan. 

Citește și: FOTO Lourdes, fiica cea mare a Madonnei, cu păr la subraț și rochie Moschino la gala Met 2021

El a mai spus că cei 18 pompieri vor fi puși să gestioneze și servicii de handling. 

 "Toate aceste măsuri pe care le propunem sunt preluate de la alte aeroporturi şi se dovedesc că funcţionează", a susținut Bolojan.

"Consiliul Judeţean acordă anual din banii bihorenilor o subvenţie de 1,5 milioane de euro pentru ca aeroportul să funcţioneze în bune condiţii. Nu este totuna dacă aceşti bani sunt folosiţi pentru servicii sau pentru salarii", a spus președintele CJ Bihor. 

Din 2023, conform "directivelor aflate în vigoare", Consiliul Judeţean Bihor nu va mai putea să aloce subvenţii pentru aeroport. "Dacă nu se iau măsuri din timp pentru creşterea veniturilor şi scăderea cheltuielilor, vă puteţi da seama că vom avea nişte probleme serioase", a arătat Bolojan. 

Pe de altă parte, Consiliul Județean Bihor a inițiat o procedură de selecție a consiliului de administrație a aeroportului, iar Tudor Jivdav, fost director al Aeroportului "Henri Coandă" din Bucureşti, va fi propus președintele CA-ului.

Citește și: Câți bani cer maneliștii celebri pentru o oră de cântat. Adi Minune și Vali Vijelie, cei mai scumpi

Compania de Aeroporturi București are 1516 angajați, iar conducerea a anunțat, în februarie, că nu va face restructurări, deși în 2020 traficul a scăzut masiv și a avut pierderi de 130 de milioane de lei. Totuși, salariul mediu a scăzut de la circa 13.000 de lei pe lună la 10.000 de lei/ lună. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.