duminică 05 octombrie
EUR 5.0889 USD 4.3349
Abonează-te
Newsweek România

AVERTISMENT Unii mici producători pun căcăreze de oaie în lapte pentru a înşela consumatorii

Data publicării: 29.11.2019 • 15:30 Data actualizării: 29.11.2019 • 15:30
Dorin Cojocaru, preşedintele Patronatului Laptelui din România  Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea
Dorin Cojocaru, preşedintele Patronatului Laptelui din România Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Oile și caprele au lactație abia la primăvară, astfel că nu ar trebui să existe pe piaţă lapte şi brânză proaspătă de oaie şi capră

"În această perioadă nu ar trebui să existe pe piaţă lactate proaspete de oaie şi capră, însă unii mici producători şi unele centre de colectare pun căcăreze de oaie în lapte pentru a-i da mirosul specific şi a înşela consumatorii, a susținut Dorin Cojocaru, preşedintele Patronatului Laptelui din România, într-o conferinţă de profil.

"Trebuie să precizez, pentru consumatori, ca să nu fie înşelaţi, că oile şi caprele au lactaţie abia în primăvară. Astfel că nu ar trebui să existe pe piaţă lapte şi brânză proaspătă de oaie şi capră", a spus Cojocaru.

Cu toate acestea, pieţele sunt pline de telemea proaspătă de oaie şi capră, care, deşi poate avea mirosul specific, nu are cum să fie produsă din lapte de la aceste animale, a avertizat el, conform agerpres.ro .

Mai multe articole din secțiunea Economie

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Newsweek România Abonamente

Print

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Fără reclame
Abonează-te
Print + Digital

Print + Digital

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Digital

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Newsweek România
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te
Newsweek România
Newsweek România Ultima oră
Newsweek România
Ultima oră