ASF colaborează cu autorități de la Chișinău pentru listarea la BVB a băncii moldovenești MAIB

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 14.09.2022 - 14:07
Conferința „Moldova- România: Capital Bridges” s-a desfășurat în data de 13 septembrie 2022- Foto: ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a început o colaborare cu autorități din Republica Moldova în vederea armonizării legislației de peste Prut cu legislația românească, astfel încât banca MAIB să fie listată la Bursa de Valori București (BVB).

SHARE

Declarația a fost făcută de președintele ASF, Nicu Marcu, la Conferința „Moldova- România: Capital Bridges” din 13 septembrie 2022. Printre autorități se numără Banca Națională a Republicii Moldova și Autoritatea de Supraveghere a pieței de capital.

„Colegii noștri (moldoveni) sunt de ieri în România, la ASF, au venit cu temele făcute și deja lucrăm împreună în acest sens. Nu va fi ușor, dar este datoria noastră să identificăm toate soluțiile, astfel încât lucrurile să se miște cât mai repede.

Pe zona de asigurări există un proiect de twinning la care ASF, împreună cu Banca Națională din România, cu ANPC, cu Banca Națională din Republica Moldova lucrează pentru armonizarea legislației, în așa fel încât Republica Moldova să își adapteze pachetul legislativ la cerințele europene de supraveghere.

În acest sens, vreau să vă spun că domnul guvernator al Băncii Naționale din Republica Moldova va sosi în Romania și va veni la ASF pentru a stabili toți pașii de urmat în vederea încheierii, într-un timp cât mai scurt, a demersurilor pe care le facem.

Sper că rolul ASF, în relațiile cu partenerii din Republica Moldova, va fi unul eficient și în același timp vom avea rezultatele dorite”, a spus Nicu Marcu, potrivit unui comunicat de presă al ASF.

Citește și: VIDEO Amenințare de explozie la centrala nucleară Zaporojie cât de zece ori dezastrul de la Cernobîl

El a precizat că, în ultimul, an s-au listat peste 20 de companii la BVB. „În urmă cu doi ani de zile ne gândeam că România ar putea deveni un hub regional pentru piața de capital.

Era o provocare, dar în același timp, chiar și noi eram sceptici cu privire la faptul că vom putea ajunge la acest deziderat.

Însă dacă ne uităm la ceea ce se întâmplă în ultima perioadă, în ultimii doi ani, pe piața de capital, observăm că există șanse să ajungem în punctul despre care doar discutam.

Bursa de Valori, conducerea BVB nu contenesc să ne surprindă în mod plăcut.

Citește și: VIDEO Simion, conspiraționist: S-au făcut presiuni să nu ajung în SUA. Amenințare la adresa Newsweek

Acestea sunt doar chestiuni care ne indică faptul că ar trebui să avem încredere în obiectivele noastre - și spun ale noastre pentru că obiectivele ASF sunt comune cu cele ale BVB”, a mai punctat Nicu Marcu.

„Trebuie să ajungem acolo încât să conștientizăm faptul că sursa de finanțare cea mai importantă pentru companiile din România vine dinspre piața bursieră. În prezent, acest lucru se simte mai timid. Aș vrea să felicit încă o dată și MAIB pentru că a acceptat să fie listată la BVB și să urez, în continuare succes conferinței”, a adăugat președintele ASF.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te