28.000.000 $ pierderi. Drumul dificil al UIPath, primul unicorn românesc. Ce merge, ce nu merge

DE Florin Budescu | Actualizat: 06.09.2024 - 14:06
28.000.000 $ pierderi. Drumul dificil al UIPath, primul unicorn românesc. Ce merge, ce nu merge - Foto: Profimedia Images
28.000.000 $ pierderi. Drumul dificil al UIPath, primul unicorn românesc. Ce merge, ce nu merge - Foto: Profimedia Images

28.000.000 $ pierderi. Drumul dificil al UIPath, primul unicorn românesc. Ce merge, ce nu merge. UIPath este primul unicorn care a fost vreodat[ fondat de antreprenori români.

SHARE

28.000.000 $ pierderi. Drumul dificil al UIPath, primul unicorn românesc. Ce merge, ce nu merge. UIPath este primul unicorn care a fost vreodată fondat de antreprenori români şi a fost listat în anul 2021, la Bursa din New York.

Un unicorn în afaceri este o companie de tip startup cu o valoare de piaţă de peste 1 miliard de dolari.

UIPath anunță pentru trimestrul II al acestui an venituri de 316 milioane de dolari, în creștere cu 10%, comparativ cu estimarea pieței, de 303,69 milioane de dolari.

28.000.000 $ pierderi. Drumul dificil al UIPath, primul unicorn românesc. Ce merge, ce nu merge

Pierderea a fost de 15 cenți/acțiune, la un total de 86,1 milioane de dolari. Compania estimează acum venituri în T3 de 345-350 de milioane de dolari, față de estimarea analiștilor, de 347,2 milioane de dolari, și venituri anuale cuprinse între 1,42 miliarde și 1,43 miliarde de dolari.

Producătorul de software și-a mărit programul de răscumpărare de acțiuni cu 500 de milioane de dolari. Acțiunile cresc la acest moment cu 9%. UiPath a decis și noi schimbări în structura de conducere.

Ashim Gupta va prelua un rol extins, de Chief Operating Officer, pe lângă responsabilitățile sale de Chief Financial Officer.

Citeşte şi: Cine sunt cei 6 români care apar în „Top-ul Miliardarilor” 2024, realizat de Forbes, și câți bani au

Gupta va continua să raporteze CEO-ului și președintelui executiv al UiPath, Daniel Dines, și va conduce echipele de operațiuni și finanțe ale companiei.

Gupta lucrează la UiPath din februarie 2018, alăturându-se, în calitate de Chief Customer Success Officer, înainte de a trece în funcția de CFO, la sfârșitul anului 2019, conform Profit.ro.

Înainte de a se alătura UiPath, Gupta a petrecut aproape două decenii la General Electric. Rolul extins intră în vigoare de astăzi. În același timp, Sivaramakichenane „Soma” Somasegar, Managing Director la Madrona Ventures, va intra în Consiliul de Administrație al companiei, începând tot de astăzi.

Citeşte şi: O mare companie din România își vinde sediul din București

Numărul de membri în CA crește astfel de la 8 la 9 persoane. Înainte de a se alătura Madrona, Soma și-a construit o carieră la Microsoft timp de aproape trei decenii, unde a condus Divizia de Dezvoltatori a companiei, responsabilă pentru Visual Studio și familia de produse .NET.

Soma a condus și dezvoltarea laboratoarelor de cercetare ale Microsoft în Canada, China, India și Israel. În urmă cu trei luni, UiPath a raportat venituri de 335 de milioane de dolari, dar cu o pierdere netă de peste 28 de milioane de dolari.

Co-fondatorul Daniel Dines a decis atunci să revină la șefia companiei. Dines se retrăsese din poziția de co-CEO UiPath în vara anului 2023, cedându-i poziția lui Rob Enslin.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te