Recunoașteți personajele? Ea s-a stins în urmă cu exact un an. El nu mai joacă după pierderea mamei

DE Alex Darvari | Actualizat: 05.09.2023 - 18:21
Recunoașteți personajele? Doi mari actori români - Foto: Arhiva

Doi dintre marii actori ai României aveau să ne părăsească așa cum au și trăit: discret. Ea a fost căsătorită cu un alt mare actor, Ovctavian Cotescu. El a regretat că nu a avut copii și o familie.

SHARE

Valeria Seciu și Ovidiu Iuliu Moldovan sunt cei doi mari actori ai Generației de aur a teatrului și filmului românesc. Imaginea datează din anii 80.

Valeria Seciu ne-a părăsit în urmă cu exact un an pe 6 septembrie 2023. A trăit ultimii ani retrasă. Într-una din ultimele imagini actorul Șerban Pavlu o ajuta la cumpărături. Actrița a fost căsătorită cu marele actor Octavian Cotescu și nu și-a mai refăcut niciodată viața.

Valeria Seciu și iubirea sa eternă pentru Octavian Cotescu 

Valeria Seciu s-a născut la 1 august 1939 la Bucureşti într-o familie de oameni obișnuiți. Încă de la vârsta de 6-7 ani, fetița asculta fascinată asculta lpiese de teatru radiofonic, iar mai târziu a avut ocazia să meargă la spectacolele Teatrului Municipal (viitorul teatru „LUcia Sturdza Bulandra”, după numele figurii legendare care l-a condus încă de la înființare, după cel de Al Doilea Război Mondial).

Până în 1977, a făcut parte din trupa Naționalului bucureștean, după care a trecut la Teatrul Mic, condus atunci de Dinu Săraru și devenit fenomenul teatral al perioadei. 

Valeria Seciu s-a îndrăgostit, încă din timpul studenţiei de profesorul său, Octavian Cotescu, cu care s-a căsătorit după absolvirea Institutului de Teatru. În anul 1968, s-a născut fiul lor, Alexandru, care a absolvit două facultăţi, iar începând cu anul 2000 a ales să-l slujească pe Dumnezeu, devenind călugăr la Muntele Athos, sub numele de Monahul Daniil. Octavian Cotescu a trecut la Domnul în 22 august 1985, la doar 54 de ani, probabil în urma unui AVC provocat de stresul profesional intens, iar de atunci Valeria Seciu a ales să nu-şi mai refacă viaţa cu un alt bărbat...

Citește și: Actrița Valeria Seciu a murit. Era văduvă de la 46 ani. Fiul se retrăsese la Muntele Athos

Marele singuratic Ovidiu Iuliu Moldovan

Marele actor a ascuns prietenilor și chiar fratelui său boala pe care o avea. S-a stins singur la puțină vreme după ce particpase la un spectacol în care recitase din Eminescu.

Ovidiu Iuliu Moldovan, unul dintre cei mai iubiţi actori s-a născut pe întâi ianuarie 1942, în satul Vişinelu, comuna Sărmaşu (Mureş) şi s-a stins din viaţă pe 12 martie 2008, în urma unui stop cardio-respirator. El suferea de ciroză.

În ultima parte a vieții sale, Ovidiu Iuliu Moldovan era măcinat de suferință și își ducea existența dintr-o pensie infimă. Mare parte din bani îi cheltuia pe tratamente.  În ziua de luni, 12 martie 2008, inima marelui actor a încetat să mai bată. Moartea mamei sale, în 1995, i-a sfâşiat inima lui Ovidiu Iuliu Moldovan.

S-a retras. A refuzat să mai joace în filme şi a apărut doar în spectacole de teatru şi poezie. Nimeni nu a ştiut că este bolnav. În ultimele săptămân a refuzat orice contact.

Conform apropiaților, cea mai mare neîmplinire a sa a fost faptul că nu a avut urmași. A trăit, până la sfârșitul vieții, singuratic.

Citește și: Adulat de spectatori, Ovidiu Iuliu Moldovan a murit singur și în uitare. Marele regret al actorului

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te