Încasările American Film Festival vor fi donate pentru construirea de case pentru oamenii săraci

DE Newsweek România | 14.04.2019 - 10:28
Casă construită în cadrul proiectului Casa Share

În luna octombrie 2018, o știre despre Roxana, o elevă din Vaslui dintr-o familie cu cinci frați, stârnea un val de emoție în întreaga țară.

SHARE

Fetița de 9 ani își dorea să mănânce și ea „biscuiți”, „un piure cu carne, o salată” la fel ca ceilalți copii, ea fiind nevoită să meargă deseori flămândă la școală din cauza situației precare a familiei. Foarte mulți oameni au reacționat și i-au trimis alimente sau bani, iar Bogdan Tănasă, ieşeanul care coordonează proiectul umanitar Casa Share, a avut ideea să ofere familiei un ajutor mai durabil.

În doar două săptămâni a construit o casă pentru familia Roxanei, cea de-a 19-a de când a pus bazele asociației Casa Share. Continuând să susțină proiete umanitare, anul acesta, American Independent Film Festival donează toate încasările din bilete către CASA SHARE.

Cumpăra un bilet la oricare dintre proiecțiile din festival și vei contribui la terminarea construcției Casa Share nr. 20 și la construcția unui Centru de Zi pentru educarea copiilor care provin din familii care trăiesc la limita subzistenței și cu posibilități financiare foarte reduse.

Unic în România, proiectul umanitar Casa Share a fost iniţiat în 2014. Sensibilizat de condițiile dificile în care trăiau mulți copii din satul său,  și amintindu-și de copilăria grea pe care a avut-o în localitatea Popricani, ieșeanul și-a folosit propria pagină de Facebook pentru a-și mobiliza prietenii care i-au venit în ajutor cu bani sau cu un Share pe rețelele de socializare pentru ca mesajul să ajungă la cât mai mulți oameni.

Share cu Share, până la mii se share-uri, Bogdan Tănasă a construit, până în prezent, 20 de case pentru familii nevoiașe.

Casa Share adună astăzi o comunitate de peste 135.000 de mii de oameni care cred în cauza lui Bogdan, mii de voluntari din țară și din străinătate fiind implicați în proiect.

Totodată, American Independent Film Festival continuă și seria proiecțiilor caritabile pentru copii din sistemul social sau care nu au ocazia să meargă la cinema.

Duminică, pe 14 aprilie, va avea loc la Cinema PRO o proiecție dedicată acestora, organizată cu sprijinul asociațiilor Salvați Copiii, S.O.S. Satele Copiilor, Fundația Principesa Margareta, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie Sector 1, 4 și 6.  

Biletele la proiecțiile din festival pot fi achiziționate prin Eventbook.roProgramul complet al proiecțiilor este accesibil pe site-ul filmedefestival.ro

Informații despre bilete și achiziționarea lor sunt disponibile pe site: https://bit.ly/2FSuTS4

Personale care doresc să susţină proiectul Casa Share pot ajuta cumpărându-și bilete la festival sau prin donații la: Trimite un SMS la numărul 8844 cu mesajul „CASA” sau fă o donație folosind datele de mai jos:

Tănasă Bogdan, Banca Raiffeisen, Iaşi, România, cod poştal 700049.

Cont IBAN în Lei: RO37 RZBR 0000 0600 0633 4312

Cont Iban în EURO: RO29 RZBR 0000 0600 0357 8104

Cod Swift: RZBR, COD Bic: ROBU la ambele conturi.

PayPal: [email protected]

Mai multe informații despre proiectul Casa Share: facebook.com/casashareromania/

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -