Astra Festival: filmele sunt vizionate din bărci

DE Newsweek România | Actualizat: 09.09.2021 - 08:44
Astra Festival: filmele sunt vizionate din bărci

Filmele realizate de jurnaliști pot fi urmărite din bărci și hidrobiciclete care plutesc pe lac sau de la Casa Podarului, aflată în apropierea ecranului.

SHARE

A început Programul Bărcile de Salvare la Astra Film Festival, în cadrul căruia spectatorii pot vedea, din bărci care plutesc pe lac, filme proiectate pe un ecran uriaș amplasat între mori de vânt. 

Programul special Bărcile de Salvare a debutat aseară, cu proiecția anchetei „Genocidul stejarilor seculari”, realizat de Alex Nedea, jurnalist Recorder. Astăzi, publicul poate viziona în premieră un reportaj realizat de Paul Angelescu, de la „România, te iubesc”, despre incendiile de păduri din Grecia. Iar mâine, un documentar realizat de Alex Dima (Pro TV, România, te iubesc!) despre modul în care se fură în pădurile din jurul Sibiului.

Primul eveniment din cadrul programului special Bărcile de Salvare a început marți seară, când publicul s-a îmbarcat în bărci și hidrobiciclete pe muzica celor de la Zece prăjini, instalați pe bacul plutitor. Atât cei din bărci, cât și spectatorii care au luat loc pe băncile instalate pe uscat, la Casa Podarului, au avut prilejul să vadă documentarul-investigație „Genocidul stejarilor seculari”, realizat de Alex Nedea și David Muntean.

Jurnaliștii de la Recorder au luat la pas pădurile din mai multe județe administrate de Ocolul Silvic Muntenia, au adunat dovezi și i-au confruntat pe toți cei implicați în fenomenul tăierii stejarilor seculari sănătoși, sub pretextul „igienizării pădurii”. După proiecție, Alex Nedea a răspuns întrebărilor puse de spectatori, într-un dialog inedit care a avut loc chiar pe lac.

Programul special Bărcile de Salvare va continua astăzi cu proiecția unei premiere absolute: filmul În zodia codului roșu, realizat de jurnalistul Paul Angelescu (Pro TV, emisiunea România, te iubesc!). Jurnalistul a filmat pentru acest documentar în Grecia, în timpul incendiilor devastatoare din această vară, care au mistuit zeci de mii de hectare de păduri.

Filmul va fi proiectat în premieră în această seară la #AFF2021 și va fi urmat de o discuție între public și jurnalistul Paul Angelescu. Organizatorii atrag atenția că este interzisă folosirea aparatelor de înregistrat pe parcursul vizionării reportajului „În zodia codului roșu”.

Bilete: https://eventbook.ro/film/bilete-astra-film-festival-2021-in-zodia-codului-rosu?lang=ro

Mâine, programul Bărcile de salvare va continua cu proiecția unui alt film marca România, te iubesc: producția Ca-n codru, realizată de jurnalistul Alex Dima, care a documentat modul în care se fură în pădurile din jurul Sibiului.

Bilete: https://eventbook.ro/film/bilete-astra-film-festival-2021-ca-n-codru?lang=ro.

Atât îmbarcarea cât și întoarcerea pe mal vor fi acompaniate de formația Zece Prăjini, ceea ce  va contribui la o atmosferă cu totul aparte. Spectatorii care participă la proiecțiile din cadrul Programului Bărcile de salvare primesc la îmbarcare veste de salvare și, dacă doresc, pot fi însoțiți în această experiență de celebrii urși de pluș.

Pachetul special al serii de miercuri, 8 septembrie, va fi completat de un alt moment: concertul Corina Sîrghi și Taraful Jean Americanu (Târgul de Țară, 22:00), care va încălzi cu siguranță atmosfera. Accesul la concert este gratuit, cu condiția prezentării unor bilete cu valoare 0, care se pot achiziționa online (pe Eventbook), sau de la Muzeul Astra.

Festivalul Astra Film Sibiu continuă de asemenea cu evenimente cinematografice care au loc la Muzeul Astra (Târgul de Țară, Amfiteatru și sala Changes - Muzeul Astra) și în centrul vechi al Sibiului (Piața Mică, Astra Film Studio și Centrul Besoiu). În multe cazuri, proiecțiile sunt urmate de sesiuni Q&A, când spectatorii au ocazia să stea de vorbă cu realizatorii.

Programul complet: https://www.astrafilm.ro/ro/program-orar?date=8

Festivalul Astra Film Sibiu, ajuns la cea de a 28-a ediție, prezintă 200 de evenimente cinematografice care pot fi urmărite în aer liber, în săli de cinema și online. AFF Online prezintă 43 de titluri din selecția oficială, care vor putea fi vizionate online, de oriunde din România, începând cu a doua zi după ce acestea au fost proiectate și până în data de 19 septembrie, ora 23:59.

Programul complet al festivalului: https://www.astrafilm.ro/ro/program-orar?date=8

Bilete și locații: https://www.astrafilm.ro/ro/bilete-si-locatii

A 28-a ediție Astra Film Festival - Festivalul Internațional de Film Documentar de la Sibiu celebrează viața, în toată diversitatea ei, prin cele peste 200 de evenimente cinematografice. Lansat în 1993 ca proiect inovator în Europa Centrală și de Est, AFF Sibiu este un eveniment esențial în comunitatea europeană de film documentar, dovedindu-se a fi cel mai important festival de acest gen din România, însumând o cultură și o istorie a cinematografiei documentare de zeci de ani.

Organizat de: Astra Film, CNM Astra și Fundația Astra Film 

Cu sprijinul: Consiliul Județean Sibiu, Ministerul Culturii, Centrul Național al Cinematografiei, Consulatul Republicii Federale Germania la Sibiu, Forumul Cultural Austriac, Uniunea Cineaștilor, Filarmonica de Stat Sibiu 

Cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și de Uniunea Europeană prin Programul Europa Creativă 

Astra Film Festival se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. 

Sponsori: HBO, DPD România, Materom Autohaus, Cinelab, Ursus, Nod Pub, The Refresh, Kulinarium, Sonne Restaurant Cafe 

Parteneri media: TV5 Monde, Rock FM, Radio România Cultural, RFI România, Hotnews, News.ro, Newsweek, Spotmedia, Scena9, Avantaje, Liternet, Cineuropa, Film New Europe, Movienews, All About Romanian Cinema, Films in frame, Urban,ro, Turnul sfatului, Sibiu 100%, Tribuna, Ora de Sibiu, Știri de Sibiu, Capital cultural, Zile și nopți, Revista Transilvania, Hermanstaedter Zeitung 

Partener de comunicare: PiArt Vision 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te