Bauma 2019: Volkswagen lansează noua utilitară Transporter 6.1

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 08.04.2019 - 19:09

După premiera noului model Multivan 6.1 în februarie, Volkswagen Autovehicule Comerciale a prezentat astăzi, la Bauma 2019 de la Munchen (8 – 14 aprilie), cel mai important târg pentru mașini și utilaje de construcții din lume, noul Transporter 6.1.

SHARE

Sufixul 6.1 a fost ales în mod conștient pentru upgrade-ul celei de-a șasea generații Volkswagen Transporter, deoarece modificările tehnice efectuate depășesc cu mult orice actualizare normală a modelului. Un exemplu în acest sens este trecerea de la sistemul de direcție hidraulic la servomotorul electromecanic, o schimbare atât de complexă încât se întâmplă în mod normal numai atunci când se face trecerea completa la o nouă generație.

Trecerea la direcția electromecanică a fost făcută pentru a dota mașina cu un spectru complet nou de sisteme de asistență pentru șoferi. Noile sisteme de asistență includ tehnologii cum ar fi Lane Assist, Park Assist, protecție laterală (avertizează dacă se apropie periculos de obstacole sau pietoni), Rear Traffic Alert care protejează împotriva accidentelor în timpul mersului cu spatele și Trailer Assist (simplifica foarte mult manevrarea cu utilaj remorcat).

Gama de sisteme noi este completată de o funcție dinamică a semnalizării semnelor rutiere (disponibilă în combinație cu sistemul de navigație). O altă caracteristică standard este noul sistem Cross Wind Assist care stabilizează Transporterul 6.1 dacă este suprins de o rafală puternică de vânt. De asemenea, utilitara este echipată cu sistem de frânare post-coliziune.

Mai mult spațiu, mai multe soluții practice

Noul Transporter dispune în premieră de o opțiune de încărcare pentru obiectele foarte lungi - acestea pot fi acum împinse sub bancheta dublă de pe partea pasagerului (funcție de încărcare sub scaun). Astfel, lungimea compartimentului cargo a crescut de la 2.450 mm la 2.800 mm sau de la 2.900 mm la 3.300 mm, în cazul versiunii cu ampatament extins.

De asemenea, Transporter 6.1 este echipat standard cu o incintă separată în compartimentul cargo (pentru autovehicule cu perete despărțitor). Astfel, compartimentul cargo este închis și separat de cabină: Opțiunea 1 - este închis numai compartimentul cargo („Mod livrare poștală"); Opțiunea 2 - este închisă numai cabina („Mod atelier service").

O altă opțiune care poate fi aleasă este „Pachetul curier”, în care piesele autoutilitarei supuse unor solicitări ridicate, cum ar fi alternatorul, bateria și transmisia, au o construcție și mai robustă.

Specificațiile echipamentelor standard au suferit și ele un upgrade semnificativ la Transporter 6.1: geamuri electrice, închidere centralizată, oglinzi exterioare încălzite și reglabile electric, noi faruri H7, lumini interioare LED mai eficiente energetic și un sistem radio cu Bluetooth.

Panoul de bord de la T6.1 a fost reconceput complet. S-au adaptat sistematic condițiile de la locul de muncă ale șoferului la lumea digitală din autovehicul, fiind implementate condițiile necesare pentru a integra Digital Cockpit (instrumente complet digitale) și a treia generație de sistem de infotainment (MIB3). Cel mai important element de echipament dintre toate sistemele infotainment este cardul SIM integrat (eSIM). Este inclus ca standard de la Composition Colour, fiind disponibil ca opțiune pentru Composition Audio. eSIM permite accesul la o nouă gamă de servicii și funcții online.

Diesel, între 90 și 199 CP, sau electric

T6.1 poate fi echipat cu motoare 2.0 TDI de ultimă generație, cu puteri de 90 CP, 110 CP, 150 CP și 199 CP. Toate respectă standardul de emisii Euro-6d-TEMP-EVAP. Versiunea  de 150 CP va disponibila si in varianta cu tracțiune integrală 4MOTION.

Transporter 6.1 va fi oferit și ca autovehicul 100% electric, cu zero emisii, pe baza unui parteneriat cu ABT. Cu o putere de 82 kW/112 CP și o sarcină utilă de până la 1,2t, sunt posibile autonomii de peste 400 km (NEDC) – autovehiculul fiind astfel ideal pentru utilizare comercială în lumea urbană.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te