Manifestările de la Constanţa încep cu ceremonialul de ridicare a Pavilionului, Geacului şi Marelui Pavoaz la bordul navelor militare şi se vor desfăşura în portul militar şi în Portul Tomis. În portul militar, festivitatea, la care vor fi prezenţi preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă, va începe cu serviciul religios, apoi vor urma alocuţiunile şi vizitarea navei-şcoală "Mircea", recent întoarsă dintr-un marş internaţional de instrucţie.
Muzeul Naţional al Marinei Române va putea fi vizitat gratuit.
În Portul Tomis, activităţile organizate luni vor cuprinde expoziţii de tehnică militară, standuri cu ofertele educaţionale ale instituţiilor militare de învăţământ, ateliere interactive de noduri marinăreşti, face-painting şi foto-corner şi simulatoare de bătălii navale.
În prima parte a zilei de 15 august, după defilarea aviaţiei, "Zeul Neptun" îşi va face apariţia, însoţit de alaiul său, şi va da startul jocurilor şi concursurilor marinăreşti, la care vizitatorii vor fi invitaţi să participe.
Formaţia de nave militare, ancorate în faţa Comandamentului Flotei, va defila până la Midia şi retur, pentru a saluta turiştii aflaţi pe litoral. Defilarea va fi încheiată de parada ambarcaţiunilor turistice.
În cea de-a doua parte a zilei, marinarii militari vor fi prezenţi în Portul Tomis până la ora 20,00, după care publicul este invitat la un mini-concert susţinut de formaţiile muzicale ale Forţelor Navale Române şi Diviziei 101 Aeropurtate a SUA, care va avea loc pe faleza de la Cazino.
Cea de-a 120-a aniversare a Zilei Marinei Române se va încheia cu un concert susţinut de Corul Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" şi cu retragerea cu torţe a marinarilor, urmate de un spectacol de artificii.
În Tulcea, Ziua Marinei Române va fi sărbătorită luni într-un cadru restrâns, în portul militar, din cauza lucrărilor de reabilitare a falezei, care sunt în desfăşurare.
La Mangalia, publicul este invitat luni, în portul turistic, unde programul va începe cu ceremonialul de ridicare a Pavilionului, Geacului şi Marelui Pavoaz la bordul navelor militare, urmat de scurte alocuţiuni ale oficialităţilor. "Zeul Neptun" va da startul manifestărilor, care vor cuprinde un exerciţiu demonstrativ naval întrunit, prezentat de structuri ale forţelor navale, aeriene, terestre, ale forţelor pentru operaţii speciale, precum şi structuri ale Gărzii de Coastă. Seara, marinarii militari se vor retrage cu torţe în acordurile Muzicii Militare a Diviziei 2 Infanterie "Getica" din Buzău.
La Brăila, va fi organizată, într-un complex comercial, o expoziţie de navomodele şi lucrări de matelotaj. Brăilenii mai sunt invitaţi luni şi pe faleza Dunării, pentru a sărbători Ziua Marinei Române împreună cu marinarii militari. După ridicarea Pavilionului, Geacului şi Marelui Pavoaz la bordul navelor militare, urmată de o scurtă slujbă religioasă şi alocuţiunile persoanelor oficiale, va fi prezentat publicului exerciţiul demonstrativ naval întrunit "Forţele Navale Române 22", iar "Zeul Neptun" va patrona jocurile şi concursurile marinăreşti. Evenimentul se va încheia cu defilarea navelor militare şi civile, iar seara, marinarii se vor retrage cu torţe.
La Galaţi, pe faleza Dunării, este planificată o ceremonie militară şi religioasă, în cadrul căreia va fi depusă o ancoră de flori în apele Dunării, în memoria eroilor marinari. După aceasta, navele militare ale Flotilei Fluviale "Mihail Kogălniceanu" vor prezenta un exerciţiu demonstrativ, iar activitatea se va încheia cu defilarea navelor militare şi parada navelor civile.â
La Bucureşti, Forţele Navale Române sunt prezente la ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, unde publicul va putea vizita, în intervalul orar 16,00 - 21,00, o expoziţie cu lucrări de pictură cu tematică marină, semnată de Alexandru Ghinea, machete de nave, uniforme de marină şi medalii aniversare, iar doritorii vor învăţa să facă noduri marinăreşti în cadrul unui atelier interactiv.
Ziua Marinei Române va fi sărbătorită în Capitală printr-o ceremonie militară şi religioasă care va avea loc la Monumentul Eroilor Marinari din Parcul "Regele Mihai I".
În oraşul Bicaz, singurul oraş montan din România unde sărbătorirea Zilei Marinei Române a devenit o tradiţie încă din anii '60, marinarii militari vor fi prezenţi şi vor organiza pentru public standuri interactive şi expoziţii de tehnică şi echipamente. Luni, cu prilejul Zilei Marinei Române, scafandrii de luptă vor desfăşura, pe Lacul Izvorul Muntelui, cel mai mare lac de acumulare din ţară, un exerciţiu demonstrativ.