Zeci de șoferi, sancționați în noaptea de Sfânta Maria în București: alcool, droguri, roșu

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 16.08.2024 - 08:23
Zeci de șoferi, sancționați în noaptea de Sfânta Maria în București: alcool, droguri, roșu - Foto: Arhiva MAI - Imagine cu rol ilustrativ
Zeci de șoferi, sancționați în noaptea de Sfânta Maria în București: alcool, droguri, roșu - Foto: Arhiva MAI - Imagine cu rol ilustrativ

Zeci de șoferi au fost sancționați de polițiștii de la Rutieră în noaptea zilei de Sfânta Maria în București. Principalele motive: alcool, droguri, trecere pe roșu, neacordare de prioritate, deficiențe tehnice.

SHARE

Poliţiştii au reţinut 17 permise, au constatat 8 infracţiuni la regimul rutier şi au dat 23 de amenzi în valoare de aproximativ 34.000 de lei, în urma controalelor făcute în Capitală, în noaptea de joi spre vineri.

Zeci de șoferi, sancționați în noaptea de Sfânta Maria în București: alcool, droguri, roșu

”În noaptea de 15/16 August a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat în mai multe zone de interes operativ aflate pe raza de competenţă în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie produse pe fondul conducerii vehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

Citește și: Trei poliţişti de la Rutieră şi unul pensionat, puși sub acuzare pentru mită. Șpaga, 200-1.300 lei

În urma controalelor efectuate, poliţiştii rutieri au aplicat 23 de  sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 34.000 de lei  şi au constatat 8 infracţiuni la regimul rutier”, anunţă Poliţia Capitalei.

Din cele 8 infracţiuni constatate, 3 au fost  pentru conducerea unui autovehicul cu permisul suspendat; 2 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive; 1 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului. 1 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului; 1 pentru conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.
 
De asemenea, au fost reţinute 17 permise de conducere: 7 pentru infracţiunile la regimul circulaţiei pe drumurile publice; 6 pentru conducere sub influenţa alcoolului (contravenţie); 2 pentru nerespectarea culorii roşu a semaforului, 2 pentru neacordare de prioritate de trecere vehiculelor.

Citește și: VIDEO Un șofer „Boss, de Boss” depășește coloana pe câmp. Ce sancțiune ar merita? În Cod nu există

Totodată, au fost reţinute 10 certificate de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constatate, informează News.ro.
 
.Un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost depistat pe o stradă din Sectorul 2 al Capitalei în timp ce conducea un autovehicul în perioada în care avea dreptul de a conduce suspendat, fiind deschis un dosar penal în cadrul căruia se fac cercetări “in rem”.
 
Un bărbat în vârstă de 56 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din Sectorul 3 al Capitalei sub influenţa alcoolului.
În urma testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,45 mg/l alcool în aerul expirat.

Conducătorul autovehiculului a fost condus la sediul I.N.M.L. în vederea prelevării de mostre biologice, iar în cauză s-a deschis un dosar penal.
 
Un bărbat în vârstă de 35 de ani a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din sectorul 5 al Capitalei, sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost aplicată oamendă în valoare de 1.485 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.
 
Un tânăr în vârstă de 26 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 2 al Capitalei sub influenţa substanţelor psihoactive.

În urma testării preliminare efectuate cu aparatul DrugTest, au rezultat indicii cu privire la posibila prezenţa în organism a substanţelor interzise.

Conducătorul autovehiculului a fost condus la sediul I.N.M.L. în vederea prelevării de mostre biologice, urmând a fi dispuse măsuri legale în funcţie de rezultatele buletinului de analiză toxicologică.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te