WC de 100.000 euro la o școală cu 35 de elevi. Primarul a ajuns să dea explicații în fața instanței

DE Alexandra Lupascu | 29.09.2023 - 20:00
WC de 100.000 euro la o școală cu 35 de elevi. Primarul a ajuns să dea explicații în fața instanței Foto: Profimedia Images (fotografie cu caracter ilustrativ)

Fostul primar al comunei Vladimir din județul Gorj a fost trimis în judecată pentru că a cheltuit nejustificat 100.000 de euro pentru un WC de la o școală primară la care învață 35 de elevi.

SHARE

Fostul primar al comunei Vladimir a fost trimis în judecată pentru că a cheltuit nejustificat 100.000 de euro pentru un WC de la o școală primară la care învață 35 de elevi.

Lucrarea a fost realizat în perioada 2018-2019 de către o firmă de casă a fostului primar Ion Ianăși, care a realizat numeroase lucrări în localitate.

Anchetatorii au constatat că lucrarea a fost supraevaluată și că s-au întocmit documente în mod fictiv pentru a acoperi sumele alocate. În același dosar penal a fost trimis în judecată și dirigintele de șantier, conform Antena 3.

Marius Vijulan, viceprimarul cu atribuții de primar, spune că grupul sanitar a fost recepționat și că funcționează.

WC de 100.000 euro la o școală cu 35 de elevi. Primarul a ajuns să dea explicații în fața instanței

„WC-ul a fost construit la Școala primară din Andreești. Grupul sanitar a fost recepționat. Este proces verbal de recepție la finalizarea lucrării. Este funcțional și este folosit de elevi și cadrele didactice.

Din ce cunosc, WC-ul a constat aproximativ 500.000 de lei. Au fost multe persoane de la școală audiate în acest dosar penal, inclusiv muncitori care au lucrat la acest WC.

Citește și: https://newsweek.ro/sanatate/lipsa-educatiei-pentru-sanatate-e-mortala-ciuhodaru-manevra-heimlich-trebuie-invatata-in-scoala

Dispune de grupuri separate pentru fete și băieți, inclusiv pentru persoane cu dizabilități. Este chiar modern. Eu nu știu ce s-a întâmplat în timpul lucrărilor.

La școala respectivă învață 35 de copii și sunt două doamne învățătoare. Școala nu urmează să se închidă în perioada următoare“, a declarat Marius Vijulan.

Citește și: https://newsweek.ro/actualitate/monica-anisie-continua-campania-incepem-scoala-sanatos-copiii-vor-beneficia-de-consultatii-medicale

Fostul primar în mandatul căruia s-a construit WC-ul de 100.000 euro, Ion Ianăși, a mai fost condamnat, în urmă cu aproape un an, la o pedeapsă de doi ani și nouă luni de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu.

Instanța de judecată a mai decis atunci că acesta nu mai are voie să ocupe funcții publice timp de patru ani. Primarul a fost acuzat de procurori că a dispus plata integrală a lucrărilor la un pod din comună, fără ca acestea să fi fost finalizate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te