VREMEA Ciclonul polar ar putea aduce un Crăciun cu zăpadă ca pe vremuri. Vine un aer rece

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 18.12.2023 - 08:15
VREMEA Ciclonul polar ar putea aduce un Crăciun cu zăpadă ca pe vremuri. Vine un aer rece Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)

VREMEA Ciclonul polar ar putea aduce un Crăciun cu zăpadă ca pe vremuri. Vine un aer rece care va acoperi mai toate regiunile.

SHARE

VREMEA Ciclonul polar ar putea aduce un Crăciun cu zăpadă ca pe vremuri. Vine un aer rece care va acoperi mai toate regiunile.

Un Crăciun Alb are un farmec aparte, dar datele meteo din ultimii ani ne arată că ninsorile de Crăciun devin din ce în ce mai rare în orașele din România.

În unele părți ale țării, au trecut mai bine de 10 de ani de când a nins ultima dată în această perioadă.

Din păcate, situația nu va fi diferită nici în acest an în multe regiuni. Cu toate acestea, se pare că mai multe areale montane vor avea parte de ninsori consistente înainte sau în preajma Crăciunului, iar câțiva fulgi ar putea cădea și în unele zone din nordul, centrul și nord-estul țării, scvrie Romania TV.

VREMEA Ciclonul polar ar putea aduce un Crăciun cu zăpadă ca pe vremuri. Vine un aer rece

După o scurtă răcire în acest weekend, vremea va intra din nou într-un proces de încălzire, care va atinge apogeul în a doua parte a săptămânii viitoare, dar iarna se va întoarce.

În zilele următoare, un sistem de presiune ridicată va cuprinde jumătatea sudică a Europei. Pe flancul estic al acestui anticiclon, unde se va afla și țara noastră, vântul se va schimba dinspre nord-vest și va pătrunde o masă de aer mai rece.

De aceea, în weekend vom avea parte de o răcire temporară a vremii, care va fi resimțită mai puternic în special la munte.

 În zonele joase, temperaturile nu vor scădea atât de mult, dar, local, vor fi unele intervale cu lapoviță și ninsoare. Cel mai frig va fi sâmbătă, când la prânz se vor atinge între -1 și 5 grade în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna viitoare, circulația atmosferică se va schimba destul de mult. O zonă de presiune scăzută va domina jumătatea nordică a continentului, aducând un aer mai cald dinspre Atlantic până în estul Europei.

Citește și: Un „accesoriu” și un lichid, esențiale în trafic, de care orice șofer e responsabil. Recomandări RAR

Temperaturile vor crește de la o zi la alta și ne vom bucura mai mult timp de razele blânde ale Soarelui.

Un nou ciclon polar aduce ninsori și ploi la nivel național, crescând șansele de a avea sărbători de iarnă ”ca pe vremuri”, cu zăpadă și temperaturi scăzute.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că, începând de mâine vine un val de ninsori și ploi, iar vremea se va răci dramatic. „Așteptăm ca aria ploilor să se deplaseze înspre regiunile sudice și treptat în zilele viitoare temperaturile vor mai scădea.

Vremea pe regiuni

Ne vom apropia de normalul acestei perioade, ceea ce înseamnă temperaturi negative pe parcursul nopților, iar în cursul zilelor să nu mai depășim 5-6 grade Celsius”, a anunțat Florinela Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie.

Citește și: Iarna nu e ca vara. Ce trebuie să verifice șoferii la orice mașină pentru a nu rămâne în pană

Vor cădea precipitații în Maramureș, în zone extinse din Cișana, Banat, Transilvania și Oltenia și izolat în celelalte regiuni. „Seara și noaptea, aria ploilor va cuprinde sudul și sud-estul teritoriului, iar în rest, doar pe arii restrânse vor mai fi posibile precipitații slabe mixte.

La munte, ziua vor predomina ploile, iar noaptea, în special în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură se vor semnala precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare.

În zonele montane și în sud-est, cantitățile de apă vor depăși 10-15 l/mp”, au mai spus reprezentanții ANM.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te