VIDEO Viorica Dăncilă, ironizată pe un post francez, alături de Liviu Dragnea

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 22.10.2018 - 14:04
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Postul francez de televiziune ARTE a difuzat, în cadrul emisiunii „28 minutes”, un filmuleţ satiric în care premierul Viorica Dăncilă este o păpușă manevrată de liderul PSD, Liviu Dragnea. Acțiunea filmului se concentrează pe discursul premierului din Parlamentul European.

SHARE

„Chiar dacă România este atent monitorizată de UE, premierul ei încearcă să pună capăt independenţei justiţiei şi luptei anticorupţie. Ar trebui, oare, să fie blocată Viorica Dăncilă?”, se întreabă prezentatorul, care reaminteşte că Viorica Dăncilă conduce guvernul român din ianuarie, fiind „impusă” şefului statului, „ameninţat cu destituirea de către puternicul şef al social-democraţilor, condamnat pentru fraudă electorală”.

Viorica Dăncilă este interpretată de o actriță blondă care stă în spatele unei tribune și ține un discurs, avându-l pe Liviu Dragnea în spate, care îi șoptește ce să îi spună.


 „Sunt furioasă că ţara mea este monitorizată!” sau „Sunt tratată drept o hoaţă”  unt doar câteva dintre replicile pe care actrița care o joacă pe Dăncilă le are în filmuleţ. Aceasta face referire și la relaţia de subordonare dintre Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea. 

Totodată, la replica „Sunt un băiat cinstit. Dacă aş minţi, mi-ar tremura mustaţa!”, personajul Viorica Dăncilă este gândit să reia exact ce i se spune, fără a realiza că era vorba, de fapt, despre altcineva: „Sunt un băiat cinstit. Dacă aş minţi, mi-ar tremura mustaţa!”, potrivit Adevărul.
„Grație fidelității față de șeful partidului, anonima consilieră municipală - care nu vorbește deloc engleză - a fost „catapultată” la Bruxelles și apoi în funcția de prim-ministru”, explică prezentatorul.
Apare din nou o scenă cu cei doi actori care dau viață personajelor Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă.

Liviu este întins pe jos, la picioarele „Vioricăi Dăncilă”, și din nou îi șoptește ce trebuie să spună în discursul pe care îl pronunță: „Probele digitale nu dovedesc nimic. Trebuie căutat vinovatul cu propria minte...”.
La un moment dat, tot gesticulând întins la pământ, personajul Liviu Dragnea este călcat pe mână din greșeală de tocul Vioricăi Dăncilă. „Aaaaauuu! Mâna mea”... Dăncilă repetă: „Au, mâna!”
Acțiunile Vioricăi Dăncilă și ale guvernului ei au ajuns să fie ferm criticate de magistrați, de zeci de mii de manifestanți, de Comisia Europeană - care își va publica raportul la sfârșitul lui noiembrie - și de Departamentul de Stat american.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -