VIDEO Val de spargeri lângă București. Hoții au vizat vilele de pe malul lacului

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 22.11.2023 - 21:04

Vilele de lux de lângă București au fost țintele hoților, în ultima săptămână. Oamenii au sesizat Poliția după ce infractorii au fost înregistrați de camerele de supraveghere.

SHARE

Câteva vile de lux de lângă București au fost prădate de hoți. Imagini cu infractorii au fost înregistrate pe camerele de supraveghre a uneia dintre casele prădate și au ajuns în spațiul public. 

Locuitorii din zonă sunt speriați. Se tem ca hoții să nu intre peste ei în casă și să-i omoare ca în cazul omului de afaceri de la Sibiu.

Poliția a anunțat că face cercetări în acest caz și că un hoț care opera în localitatea alăturată a fost prins în flagrant.

VIDEO/FOTO Val de spargeri lângă București. Hoții au vizat vilele de pe malul lacului

Este vorba despre vile din localitatea ilfoveană Săftica. Informațiile au apărut pe un grup dedicat utilizatorilor din zona respectivă. 

Citește și: Hoți deghizați în polițiști au descins la un traficant, i-au luat drogurile și l-au lăsat la Parchet

Poliția a anunțat că face cercetări în acest caz.

”Având în vedere imaginile apărute pe o rețea de socializare însoțite de mesajul: "Atenție! în ultimele 5 zile avut loc 3 spargeri de case (de atâtea știm noi) în Săftica, pe partea cu lacul".., Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov este abilitat să comunice următoarele:

În ultimele 10 zile, respectiv 13-22 noiembrie 2023, la nivelul Poliției Orașului Otopeni au fost înregistrate 3 sesizări privind săvârșirea infracțiunilor de furt și tentativă la furt calificat din 3 locuințe, situate în satul Săftica, comuna Balotești, județul Ilfov.

În cele 3 cazuri au fost deschise dosare de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii  infracțiunii de furt calificat(2) și tentativă la furt calificat(1), context în care, polițiștii orașului Otopeni efectuează cercetări pentru identificarea și depistarea autorilor, pentru stabilirea situației de fapt și de drept, cât și pentru luarea măsurilor legale care se impun.

Referitor la imaginile postate pe rețeaua de socializare, acestea sunt analizate în cadrul activităților specifice desfășurate.

Citește și: O femeie de 80 de ani a pus la punct doi hoți profesioniști. Răspunsul genial dat de bătrână

De asemenea, în noaptea de 21/22 noiembrie a.c., în jurul orelor 22:50, polițiștii din Otopeni,  executând activități specifice, au depistat în flagrant delict, un bărbat, care ar fi pătruns într-o locuință din localitatea Tunari, cu intenția de a sustrage bunuri.

Bărbatul a fost imobilizat, identificat și ulterior, condus la sediul Poliției Orașului Otopeni, pentru cercetări.

În urma probatorului administrat, polițiștii din Otopeni au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de bărbatul de 37 ani, iar la data de 22 noiembrie a.c., acesta a fost prezentat procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, care a sesizat judecătorul de drepturi și libertăți în vederea dispunerii măsurii de arestare preventivă

Polițiștii din Otopeni continuă cercetările în cadrul dosarului penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la infracțiunea de furt calificat”, a transmis Inspectoratul de Poliție Ilfov.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te