VIDEO ȘOCANT. Mai mulți turiști din Brașov prind un urs şi-l înghiontesc cu un par

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 17.06.2019 - 16:50

Imagini cu mai multe persoane care au prins un pui de urs, în judeţul Braşov, îl ţin de gât şi-l înghiontesc cu un par au fost publicate pe internet. Poliţiştii au fost sesizaţi şi au făcut o verificare, anunţând că animalul a fost eliberat în natură, fără a suferi vătămări.

SHARE

Un clip video de peste un minut cu mai multe persoane care au prins un pui de urs, îl ţin de gât şi îl înghiontesc cu un par au fost publicate pe Facebook, într-un grup pentru protecţia animalelor.

Animalul, extrem de speriat, ţipă, iar persoanele din jurul său îl fotografiază şi îl filmează. Clipul video a strâns de sute de comentarii şi reacţii negative de la iubitorii de animale.

Poliţiştii au fost sesizaţi şi au făcut verificări, identificând persoanele din imagini, scrie news.ro.

”Colegii au făcut verificări cu privire la aspectele care reies din materialul video respectiv. Se pare că persoanele în cauză erau la cules de fructe de pădure, au identificat puiuţul de urs, s-au făcut ceva poze, filmuleţe cu el, însă puiuţul a fost eliberat, fără a i se cauza vreo vătămare”, a transmis Poliţia Braşov.

Poliţiştii au precizat că vor monitoriza în continuare situaţia.

”Situaţia respectivă rămâne în atenţia noastră, întrucât ne dorim ca persoanele care locuiesc sau trec prin zona respectivă, dar şi animalele să nu aibă de suferit”, a mai transmis IPJ Braşov.

Click aici pentru a vedea imaginile!

WWF cere aplicarea Ordonanței care i-ar băga la închisoare pe indivizii care au chinuit puiul de urs

Indivizii care au maltratat puiul de urs din Brașov riscă închisoare de la trei luni la un an sau amendă penală de până la 60.000 de lei, dacă s-ar aplica OUG 57/2007, care protejează viața sălbatică, atrage atenția ONG-ul de mediu World Wide Fund. 

„Facem apel către autorități pentru aplicarea OUG 57/2007, care la art. 33 interzice a) orice formă de recoltare, capturare, ucidere, distrugere sau vătămare a exemplarelor aflate în mediul lor natural, în oricare dintre stadiile ciclului lor biologic și b) perturbarea intenționată în cursul perioadei de reproducere, de creștere, de hibernare și de migrație. Ambele constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă penală de la 30.000 lei la 60.000 lei. Pentru aplicarea OUG 57/2007 sunt responsabile Garda Națională de Mediu și Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate.

Totodată, recomandăm administratorului fondului cinegetic sau autorităților locale să țină sub supraveghere puiul de urs, iar în cazul în care ursoaica nu își face apariția în 48 de ore, acesta să fie adus la Centrul pentru Reabilitarea Urșilor Orfani pentru a începe procesul de reabilitare”, arată WWF. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te