VIDEO În ciuda prețurilor, românii au luat cu asalt Litoralul. 100% grad de ocupare, de Sfânta Maria

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 13.08.2022 - 10:24
Plajă Constanța / Foto: Inquam Photos / George Călin

În acest weekend prelungit de Sfânta Maria, 250.000 de turiști sunt aşteptaţi în staţiunile de la malul mării. Românii n-au mai ținut cont de tarifele mari la cazare, mâncare și distracție și au umplut în proporție de până la 100% hotelurile de pe Litoral.

SHARE

A fost forfotă vineri dimineață în recepțiile hotelurilor din stațiunea Mamaia. O parte dintre turiști și-au luat concendiu special pentru a petrece acest weekend pe litoral, serbându-i pe cei care poartă numele Maicii Domnului. Alții, își sărbătoresc chiar ziua de naștere.

Citește și: Litoralul românesc continuă să șocheze. 44 de lei porția de hamsie în Mamaia. 20 de lei în Halkidiki

„Deci suntem al cincilea an aici și de fiecare dată, în weekend-ul ăsta, pentru că aniversez ziua mea, alegem să fim la aici pentru servicii, pentru locuri de joacă, ce ne mai place mami? Marea e liniștită. Piscina care e minunată", a spus un turist.

„Am venit pentru valuri, pentru atmosfera întotdeauna plăcută de la hotel. Cu copilul doar în apă să ne bucurăm că e apa nemaipomenită, caldă, fără alge. Totul bine, ca de obicei”, a spus o turistă.

Citește și: FOTO Coaste de porc cu cartofi: 100 lei, ouă: 40 lei, supa: 30 lei, în stațiunea „boemă” Vama Veche

Operatorii economici se bucură de hoteluri pline, iar cei mai mulți dintre ei le-au pregătit oaspeților lor surprize care mai de care mai plăcute.

„În acest weekend, gradul nostru de ocupare atinge un procent de 98%, ceea ce ne bucură enorm, hotelul este aproape plin și vremea este minunată la mare. Oferim turiștilor o dată pe sejur și o cină a la carte, felurite spectacole, atât pentru adulți, cât și pentru copii, chiar acum pe plajă este și un eveniment de zumba și spuma party”, a spus Dana Boerescu, manager hotel.

Citește și: 2.000€ „roaba” de șampanie la un local de lux din Mamaia. Interlopii aruncă cu banii pentru impresie

„Gradul de ocupare este de 100%. Ofertele noastre sunt avantajoase, la 5 nopți de cazare, avem o noapte gratuită. De asemenea, șezlongurile și parcarea sunt gratuite. Prețul unei camere pe noapte este de 350 lei”, a spus Lidia Adam, manager hotel.

Acest weekend se anunță a fi cel mai aglomerat de la începutul sezonului estival. Apoi, însă rezervările ar urma să scadă treptat, conform estimărilor.

Citește și: 120€/noapte la 4 stele, 250€/zi cu familia la all inclusive, pe litoral în august

„Suntem înaintea celui mai aglomerat weekend de pe litoralul românesc. Camere se găsesc foarte greu astăzi, disponibilitățile sunt foarte limitate, însă reușim să mai găsim camere în sudul litoralului”, a spus Ștefan Necula, manager agenție de turism.

„Toate stațiunile sunt pline, este cerere din plin și ne bucură acest lucru pentru toate aceste opțiuni de vacanță, în funcție de preferințele și de bugetul turiștilor”, a spus Corina Martin, manager agenție de turism, relatează dobrogea.tv.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te