De sâmbătă, când a avut loc premiera, criticii au condamant ideea unui bărbat care nu își poate controla penisul.
„Acesta este mesajul pe care vrem să îl dăm copiilor în timp ce suntem în mijlocul unui val uriaș #MeToo?”, a scris autorea daneză Anne Lise Marstrand-Jørgensen.
Cristian Groes, profesor asociat și cercetător la Universitatea Roskilde, crede că celebrarea organelor genitale masculine de către serial nu poate să fie decât un pas înapoi în ceea ce privește egalitatea de gen.
„Perpetuează ideea standard a unei societăți patriarhale. Este menit să fie amuzant - așa că este perceput ca inofensiv. Dar nu este. Și asta îi învățăm pe copiii noștri”.
Erla Heinesen Højsted, psiholog clinician care lucrează cu copii, apără serialul, argumentând că aceștia „găsesc amuzante organele genitale”.
„Serialul arată un bărbat care este impulsiv și care nu deține mereu controlul, care face greșeli - la fel cum fac și copiii, dar mai ales Dillermand îndreaptă lucrurile. El își asumă responsabilitatea pentru acțiunile sale. Când o femeie din serial îi spune să își țină penisul în pantaloni, el ascultă. Ceea e drăguț. El este responsabil”.
Højsted a recunoscut că momentul nu este cel mai potrivit, iar un program tv despre corpul uman ar fi trebuit mai degrabă să arate ”diferențele și diversitatea” decât un penis gigant. „Dar serialul nu este în mod categoric despre sex”, a spus ea.
Televiziunea publică, DR, are reputația de a împinge limitele - mai ales pentru copii. Un alt personaj în acest sens este Onkel Reje, care înjură, fumează pipă și care cam evită baia.
DR a răspuns criticilor spunând că la fel de ușor ar fi putut crea un prgram „despre o femeie care nu își poate controla vaginul” și cel mai important este că John Dillermand este plăcut de copii.